Защо не трябва да наказвате котката?

11 август 2017
Домашни любимци
0
44244
Няма снимка
Къщите, в които живеят котки, обикновено остават без вази за цветя
1 2 3
 

Това обясняват специалисти

За разлика от другите домашни животни котките не живеят с човека, а редом с него. Те си имат своя територия и свои интереси. На своята територия котката се чувства пълновластна господарка и смята, че може да парви всичко, което иска. В някои случаи това може да създаде неудобства: като си точи ноктите по мебелите, краде храна от масата или събаря вази с цветя.

Специалистите съветват в никакъв случай да не наказвате домашната си котка, да не говорим за бой. Подобни мерки няма да бъдат разбрани от животното и ще предизвикат негативно отношение към вас или пък котката ще свърже наказанието с това, че във ваше присъствие не трябва да прави това, с което се е занимавала.

Ако например я навикате или я шляпнете, защото е откраднала парче месо от масата, тя няма да го прави пред вас. Но само да излезете от стаята или просто да се обърнете и тя ще се възползва от момента. И няма да я е грижа за последствията.

Какво да правите в подобни ситуации?

Има смисъл да се възползвате от косвени въздействия. Например, ако котката обича да скача върху масата, сложете на края й поднос, така че като скочи върху него, той да се преобърне и тя да се окаже на пода.

Ако котката обича да прегризва кабели, намажете ги със слаб оцетен разтвор. Може да купите от зоомагазин и специален отблъскващ спрей.

Някои пръскат котката с вода при неприемливо поведение.

Ефективни са и профилактичните мерки.

Напрмер да купите играчки за котката след които да тича из къщи.

За точенето да ноктите й осигурете специална дъска.

И тъй като много от пакостите са, защото няма какво да прави, отделяйте достатъчно време на котката си.

Котките ценят както отделеното им внимание, така и ненамесата в живота им.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Домашни любимци
12771
0

Инвазираните животни - със симптоми на бронхопневмония Д-р Валентин Иванов, квмн Освен добре познатите тении и глисти в стомашно-чревния тракт котките страдат и от други паразити.

8973
0

Ветеринарни специалисти твърдят, че подстригването на кучето с цел по-леко да понесе горещините не само е безсмислено, но и опасно. И се обосновават.

12996
0

Ще ви помогнат силни подправки Поръсете периметъра й със смес от подправки - горчица на прах с натрошени сухи люти чушки Но това може да свърши работа само в сухо време.

30051
0

Любопитството на котките е огромно към външния свят Докато една здрава, добре нахранена котка седи на перваза на прозореца или на балкона, тя е привлечена от безкрайните непознати миризми; близостта

5310
0

И не бива да отразява светлината За да бъдат аквариумните ви рибки здрави, е необходимо да подберете правилния грунд за аквариума им. Винаги купувайте грунда от специализиран магазин за акваристика.

Още от Фермер
1620
0

l Ловците минават през специално обучение l Има притеснения да не се стреля и по дивеч, който не е разрешен 81 211 диви свине трябва да бъдат отстреляни през тази година,

3141
0

Когато няма беритба, никога не трябва да се дава на пчелите храна през деня, а само вечер, всякога вътре в кошера и отгоре на рамките, напомнят от pchelar.net.

2826
0

Огромен се оказа интересът към темата за чумата и справянето със заразните болести по животните през този доста горещ за ветеринарите месец юли. Що се отнася до стопаните на стоката,

693
0

Днес приключи и последният прием на заявленията за подпомагане за реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги,

2169
0

Приключи предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия“ от Програма за развитие

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Стресът започва много преди да настъпи затормозяващо събитие, доказват учени. Може да има известна истина в суеверието да внимаваш да не станеш сутринта от леглото с кутсузлийския крак. Ако започвате деня си с фиксиране в разсъждение, че ви очаква стресиращо ежедневие и ядове, това може да саботира ума ви чак до лягане вчерта.

- Слагаме в лютеницата само пресни чушки и домати от Тракийската низина, няма химия и добавки, кълне се Мария Русенова - Приготвя се по БДС повече от 50 г., славата ѝ се носи по всички континенти, сега чака и защита в ЕС С нея са израснали поколения българи. Тя и сега е утеха за сънародниците ни зад граница.

В началото на ваканцията пристигали по 100 заявления на ден Работят като бармани и сервитьори Бум на ученици, които искат да работят на морето, вместо да почиват през лятната ваканции, отчете инспекцията по труда. С 20% повече разрешителни са издадени на деца под 18 г. през първите шест месеца на годината в сравнение със същия период на 2017 г.

Отговор:Описанието не е достатъчно, за да се определи вредителя. Ако стъблата са полегнали вследствие на повредата, няма какво да се предприеме. Неприятел, който вече се е вгризал, независимо дали в стъбло,...
youtube video
Към галерията с видеа