Защо не трябва да наказвате котката?

11 август 2017
Домашни любимци
0
17685
Няма снимка
Къщите, в които живеят котки, обикновено остават без вази за цветя
1 2 3
 

Това обясняват специалисти

За разлика от другите домашни животни котките не живеят с човека, а редом с него. Те си имат своя територия и свои интереси. На своята територия котката се чувства пълновластна господарка и смята, че може да парви всичко, което иска. В някои случаи това може да създаде неудобства: като си точи ноктите по мебелите, краде храна от масата или събаря вази с цветя.

Специалистите съветват в никакъв случай да не наказвате домашната си котка, да не говорим за бой. Подобни мерки няма да бъдат разбрани от животното и ще предизвикат негативно отношение към вас или пък котката ще свърже наказанието с това, че във ваше присъствие не трябва да прави това, с което се е занимавала.

Ако например я навикате или я шляпнете, защото е откраднала парче месо от масата, тя няма да го прави пред вас. Но само да излезете от стаята или просто да се обърнете и тя ще се възползва от момента. И няма да я е грижа за последствията.

Какво да правите в подобни ситуации?

Има смисъл да се възползвате от косвени въздействия. Например, ако котката обича да скача върху масата, сложете на края й поднос, така че като скочи върху него, той да се преобърне и тя да се окаже на пода.

Ако котката обича да прегризва кабели, намажете ги със слаб оцетен разтвор. Може да купите от зоомагазин и специален отблъскващ спрей.

Някои пръскат котката с вода при неприемливо поведение.

Ефективни са и профилактичните мерки.

Напрмер да купите играчки за котката след които да тича из къщи.

За точенето да ноктите й осигурете специална дъска.

И тъй като много от пакостите са, защото няма какво да прави, отделяйте достатъчно време на котката си.

Котките ценят както отделеното им внимание, така и ненамесата в живота им.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Домашни любимци
567
0

* При при навършване на 40-дневна възраст след преминаването им на обща храна Според специалистите това е най-подходящата възраст за влизане на младото животно в контакт с хората.

12357
0

* Отговаряме на въпроса на Людмил Филипов от Сливен Малкото кученце немска овчарка расте интензивно първите 4 месеца. Именно в този период палето става по-тежко и по-голямо.

828
0

* Отговаряме на Росица Филипова от Ямбол Основните грижи за разкошната козина на персийската котка се състои в своевременното й разресване - веднъж на 2-3 дни.

9198
0

Италиански съд постанови, че собственичка на куче трябва да получи 2 дни болнични за времето, в което се е грижила за оперираната си 12-годишна английска сетерка Сичола,

9027
0

От известна шведска компания за мебели съобщиха, че вече са готови с новата си колекция от мебели за домашни любимци. Защото те са членове на семейството.

Още от Фермер
396
0

Помощ, в градината ми рови свиня! С тези думи разтревожен германец от гр. Морбах вика полицията, след като открива в цветната си леха голяма свиня, съобщава Top agrar.

108
0

Продукти и начин на приготвяне:: Трийсет грама желатин заливаме с прясно мляко (200 мл) и оставяме настрани за около час. Изварата (700 г.), сметаната (250 г.

1026
0

Есента е подходящо време да засадите нови овощни дръвчета в градината. За целта е необходимо да подготвите почвата по-рано. В зависимост от това, колко бройки ще засадите и къде ще ги разположите,

1683
0

Плачът е полезен за психическото и физическото ни здраве. Чрез плача емоционалното напрежение се намалява, от организма се изхвърлят вредни вещества, предизвикани от стреса.

3456
0

* Това е начин да се отървете от органичните битови отпадъци по естествен път и в същото време да се сдобиете с плодородна почва При процеса на компостиране се извършва естествено разграждане на

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бил ли е Георги Стоилов до 2013 г. съдружник със съпругата на брат си във фирмата "Монарх Мултиген Технолоджи" - Русе, която се е занимавала с внос на ротативки и поправка на такива машинки за игра на комар. Това попита Тома Биков от ГЕРБ в кулоарите на парламента, след като червените излязоха с позиция в защита на своя депутат.

Неочакван ход предприе след Върховния касационен съд Николай Русинов – Чеци, който е подсъдим за убийството в Борисовата градина на Яна Кръстева на 9 юли 2011г. Той се отказа от адвокатите си – Иво Найденов и Асен Михайлов в съдебната зала. По думите му причината била, че върховните магистрати (извили ръцете) на защитните му,

БСП застана зад депутата си Георги Стоилов, чиито брат Илия бе арестуван в Русе като шеф на група за рекет и отказа да го изключи от групата си. Заставаме зад нашия колега и няма да допуснем очернянето на човек, който няма никаква вина. Не може да отговаря той за брат си, обяви Таско Ерменков от БСП.

Отговор:Закъснение има, но индикативният график може да бъде променян. Това, което се знае е, че за първи път млади земеделски производители ще могат да подават заявления за европейско финансиране онлайн...
youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.