Защо не трябва да наказвате котката?

11 август 2017
Домашни любимци
0
35010
Няма снимка
Къщите, в които живеят котки, обикновено остават без вази за цветя
1 2 3
 

Това обясняват специалисти

За разлика от другите домашни животни котките не живеят с човека, а редом с него. Те си имат своя територия и свои интереси. На своята територия котката се чувства пълновластна господарка и смята, че може да парви всичко, което иска. В някои случаи това може да създаде неудобства: като си точи ноктите по мебелите, краде храна от масата или събаря вази с цветя.

Специалистите съветват в никакъв случай да не наказвате домашната си котка, да не говорим за бой. Подобни мерки няма да бъдат разбрани от животното и ще предизвикат негативно отношение към вас или пък котката ще свърже наказанието с това, че във ваше присъствие не трябва да прави това, с което се е занимавала.

Ако например я навикате или я шляпнете, защото е откраднала парче месо от масата, тя няма да го прави пред вас. Но само да излезете от стаята или просто да се обърнете и тя ще се възползва от момента. И няма да я е грижа за последствията.

Какво да правите в подобни ситуации?

Има смисъл да се възползвате от косвени въздействия. Например, ако котката обича да скача върху масата, сложете на края й поднос, така че като скочи върху него, той да се преобърне и тя да се окаже на пода.

Ако котката обича да прегризва кабели, намажете ги със слаб оцетен разтвор. Може да купите от зоомагазин и специален отблъскващ спрей.

Някои пръскат котката с вода при неприемливо поведение.

Ефективни са и профилактичните мерки.

Напрмер да купите играчки за котката след които да тича из къщи.

За точенето да ноктите й осигурете специална дъска.

И тъй като много от пакостите са, защото няма какво да прави, отделяйте достатъчно време на котката си.

Котките ценят както отделеното им внимание, така и ненамесата в живота им.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Домашни любимци
10908
0

Най-честият е, когато любимката “краде” чорапите на стопаните си Понякога домашната котка започва да се държи странно. Например да се хвърля в краката ви.

10359
0

И кои са опасни - особено от стайните цветя Когато на котката не й достига растителна храна, тя атакува стайните цветя Затова е възможно да видите дори как тя яде с наслада цветовете на любимите ви

3591
0

Когато свикне, може да го водите на фризьор Всеки, който има пудел, знае, че пуделите трябва да се подстригват периодично Затова ще трябва да приучите любимеца си към тази манипулация.

13149
0

Американецът Джаред Хоузър от Солт Лейк сити притежава уникална порода куче, съобщи "Дели мейл". Според Хоузер американският молос е резултат от програма по селекциониране на изчезнало куче,

14976
0

Американецът Пери Мартин от гр. Форт Пирс, щата Флорида, загубил котарака си Томас младши или Т2 преди 14 години. Тогава му се наложило да се премести в друг град заради разрушителен ураган.

Още от Фермер
5769
0

Прополисът или "пчелното лепило" е смес от смоли, която пчелите събират от пъпки и растителни смоли. Прополисът се използва от пчелите в кошера заради антимикробните и антивирусните свойства.

2403
0

Най-важната причина за безплодие при кравата са маточните възпаления, които в практиката са по-известни като ендометрити. По миризмата и цвета на маточните изтечения може да се определи дали

11565
0

Гергана Младенова, Виктор Бичев Ако говорим за лесни за отглеждане орхидеи, на първо място се нарежда фаленопсисът. Латинското наименование на рода много точно говори за цветовете на представителите

6534
0

За да се образуват гладки отрези, резитбата се прави с остър овощарски нож (косер). Трионът се използва в случаите, когато тсе налагат корекции на скелетни и полускелетни клони.

4185
0

С трайното затоплянето на времето в кошерите постъпва все повече нектар и цветен прашец. Това води до бързото нарастване на пчелните семейства. Тази година това се очаква да стане през последната

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Всяка година през пролетта часовниците минават с един час напред. И всяка година всички са недоволни. А е толкова лесно всички да са щастливи. Достатъчно е някой да се сети да сменя часа не в събота срещу неделя, а в петък по обед! *** За да различим истинския швейцарски часовник от ментетата, трябва да го хвърлим с все сила в пода на магазина.

- 30-годишният Стоян сега живее в семейството и му помага в работата - Много хора се заразиха от примера на Сафет и стотици птици намериха подслон в студа - Скромният мъж е първият номиниран в новата кампания “Достойните българи” Сафет Халил от с. Зарица, който спаси от измръзване 5 щъркела, помогнал и на 15-годишно момче от дома за сираци в

От 10 дни голяма група турски охранители е във Варна Два самолета антураж, сред които и собствен готвач, води в понеделник във Варна Реджеп Ердоган, научи “24 часа”. Готвачът ще следи дали приготвяните за вечерята на турския президент ястия са безопасни и отговарят на мюсюлманските изисквания. Вечерята на Ердоган с председателя на Европейския

Отговор:За съжаление няма химически продукти, които са подходящи за таза цел. Просто трябва да подкопаете дънера и да се опитате да извадите корените му.
youtube video
Към галерията с видеа