Роторна технология значи висока производителност

09 август 2017
Агротехника
0
6057
Няма снимка
С ритуална песен жътварки благословиха работата на комбайна
1 2 3
 

Зърнокомбайните Axial Flow 6140 и 8240 с гаранция от Тайтън Машинъри България за перфектна жътва

Уникалният и единствен формат Agronomic Design с екипа на Case IH за комбайни и прибираща техника събра неотдавна фермери в землището на бургаското село Маринка. Там, на поле с ечемик, екипът на Тайтън Машинъри представи своето виждане за перфектна жътва- зърнокомбайните Case IH Axial Flow.

Съвместно с нашите партньори от Case IH и като част от годишната ни програма за презентации и демонстрации, имаме удоволствието да изпълним т. нар. формат Agronomic design, който е с фокус върху дадени продукти от портфолиото на фирмата, научихме от Йордан Райчев, продуктов мениджър в Тайтън Машинъри България. "Познатият Agronomic design, който действа в последните 2-3 години в България, тази година прерасна в Agronomic design за комбайни и прибираща техника. За целта сме доставили два нови комбайна, агрегатирани с работни хедери с оптимална работна ширина от 7,62 м. за по-малкия модел, и 12,50 м. за големия. Целта ни е да покажем редицата новости и качества на комбайните Case IH Axial Flow, както и тяхната работа на поле, в реални условия."

За да отговорят в максимална степен на нуждите на фермерите, от Тайтън Машинъри България бяха изложили комбайни от 6-ти и 8-ми клас.

Всяка една от машините е оборудвана с различни новости за модела, които са изключително полезни при работа като ефективност. Зърнокомбайнът от средния клас е моделът Case IH Axial Flow 6140. Машината е с мощност 434 к.с., уточни Йордан Райчев. "Това, което се случва в малката серия и с гордост можем да го обявим е, че вече е налице система за компенсиране на страничните наклони

Cross Flow, която при работа осигурява перфектно разстилане на материала върху отсевната площ, при наклон на терена от 12%", каза той.

Представителят на голямото семейство комбайни, моделът Case IH Axial Flow 8240, е агрегатиран с 13-литров двигател и е с мощност 571 к.с. Впечатляващо за тази голяма машина е верижното й задвижване, което щади почвата и води до изключително добра работа, независимо от условията на полето, допълни още Райчев. "В машината е налице и съвсем новият за българския пазар автоматичен контрол на вентилатора, който може да реагира във всеки един момент спрямо насрещния наклон на машината и да регулира оборотите на вентилатора. Това осигурява перфектното отчистване на ситата, при съвсем ниско ниво на загуби."

Защо роторна технология?

От интереcната и подробна презентация фермерите, гости на иновативния формат, научиха повече за роторната технология и защо зърното, прибрано с комбайните Case IH е с най-добро качество, с най-добра поникваемост и най-ниско ниво на загуби. Case IH усъвършенства роторната технология вече 40 години, подчерта Йордан Райчев. "Основното послание, което отправихме към фермерите и клиентите с тази презентация е, че това е технологията, когато говорим за висока производителност.

Това става благодарение на значителния капацитет на поемане на маса от ротора и същевременно щадящия културата ротор.

Овършаването в концепцията на роторната технология се осъществява на принципа зърно в зърно. Благодарение на това постигаме 96% кълняемост на зърното, което като резултат е идентично с ръчното овършаване на материала.

Това е изключително важно както за зърнопроизводителите, така и за семепроизводителите, които винаги разчитат на зърно, с висока кълняемост, перфектна визия и качество за пазара", изтъкна Райчев.

Всяко едно от изтъкнатите предимства, освен с презентация, беше онагледено с атрактивна демонстрация. Йордан Райчев разказа на участниците в показа важни и съществени подробностите. "За целта поставихме една хавлия, завързана на възел в комбайна. След това тя излезе развързана, без скъсвания или протъркване. С този опит показахме, че принципът зърно в зърно и центробежните сили са тези, които работят в роторната технология на комбайните Case IH.

А за да подплатим нашата теория за минимизиране на загубите при жътва, показахме калкулатор и устройство за измерване на счупените зърна. Сравнихме проби от комбайн Case IH и от конкурентна машина. Оказа се, че нивото на счупени зърна от комбайн Case IH е драстично по-малко от това на реколтата, прибрана с обикновен комбайн.

Това се дължи на редицата функционалности и подобрения в машината, които се развиват година след година, за да срещнат фермерския интерес. С тях успяваме с малко настройки да постигнем желания процент на загуби под 1%. Този минимален процент загуби гарантира на фермерите добра работа на машината, голяма работна скорост, висока производителност и съответно- щастлив фермер", коментира продуктовият мениджър.

Case IH и системата за прецизно земеделие

Благодарение на дистанционна връзка, независимо от разстоянието, системата за прецизно земеделие, с която се оборудвани машините Case IH, успява да даде конкретна и цялостна визия за работата на машината. От една страна това са гориво, локация, производителност, работна скорост, научихме още от Йордан Райчев. "Но освен това, във всеки един момент, когато клиент има проблем и вижда, че машината по някакъв начин не отговаря на неговите изисквания спрямо жътвата, ние можем дистанционно да се включим в монитора на комбайна, да видим какви настройки има машината, какви загуби и производителност, и да дадем адекватни съвети. Те достигат до оператора като съобщение и той веднага може да реагира адекватно. Това е важно, защото всеки един от нас е получавал обаждания и запитвания относно работата на машината. И вместо да гадаем, при наличието на системата Telematics винаги имаме пряк достъп до машината, с цялостна картина върху нейната работа, а не на отделни показатели."

Високата производителност, ниското ниво на загуби и чистотата на зърното, трябва да се подкрепи с още една функция, която машината има- бързото й разтоварване от 159 л/с., подчерта Райчев. Което означава, че зърнобункер от 14 400 литра ще се разтовари за 90 секунди.

Защо българските фермери трябва да предпочетат зърнокомбайните Case IH? Всеки един от бранша е забелязал, че жътвеният прозорец всяка една година е различен и по-скъсен, и за съжаление по-напрегнат, е мнението на Йордан Райчев. "Можем да кажем, че комбайните Case IH, благодарение на всички тези неща, които споменахме, гарантират много добра работна скорост, без компромис в качеството на зърното и с ниско ниво на загуби. Когато можеш да разчиташ на машината си тя да поддържа тези показатели, без това да се отразява на финансовия резултат, то комбайните срещат, удовлетворяват и развиват вижданията на фермерите за перфекта жътва, за представяне на машината на поле от гледна точка както на разход, така и на работа, и разбира се - на поддръжка."

След презентацията в с. Маринка, Agronomic Design се състоя и пред фермерите от Североизточна България, край село Церевци, където Тайтън Машинъри България представи висококачествена жътва в нивите на ЗКПУ "Сеяч". По стар български обичай жътвата започна със сърп, паламарка, разчупване на пита и пожелания за плодородие.

Презентацията стартира с атрактивно представяне на цялото семейство комбайни Axial Flow, концепцията на роторната технология и възможностите, които иновативните машини осигуряват във всяко едно стопанство. Атракция за фермерите станаха уникалните опити, които доказаха възможностите на машините. Още на полето те видяха здраво и чисто зърно, без увреждания.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агротехника
3321
0

Подготовката на почвата и качествената сеитба са основата за добра реколта На какво трябва да се обърне внимание, кои технологии са най-подходящи и как правилно да се подберат селскостопанските

3618
0

Отскок 612 стана без европари Поглед към пазара на нова агротехника в края на първото шестмесечие на 2018 г. Регистрациите потвърдиха очакваното оживление и разбъркаха традиционни класации Любомир

19152
0

Тези машини вече от няколко години се появяват по изложенията, но дали ще навлязат в практиката e въпрос, който все още не е получил своя отговор Когато се замислиш за новостите в съвременните

4698
0

Официалният вносител на New Holland за България, ИНТЕРАГРИ БЪЛГАРИЯ, отвори спешна телефонна линия 0700 46 666 по време на жътва за клиентите на New Holland.

3573
0

Vaderstad представя Tempo L 24, изцяло новата, най-голяма, високоскоростна и точна сеялка за захарно цвекло и маслодайна рапица Премиера по време на канадското изложение за агротехника Прогрес на

Още от Фермер
1602
0

l Ловците минават през специално обучение l Има притеснения да не се стреля и по дивеч, който не е разрешен 81 211 диви свине трябва да бъдат отстреляни през тази година,

3132
0

Когато няма беритба, никога не трябва да се дава на пчелите храна през деня, а само вечер, всякога вътре в кошера и отгоре на рамките, напомнят от pchelar.net.

2808
0

Огромен се оказа интересът към темата за чумата и справянето със заразните болести по животните през този доста горещ за ветеринарите месец юли. Що се отнася до стопаните на стоката,

693
0

Днес приключи и последният прием на заявленията за подпомагане за реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги,

2151
0

Приключи предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия“ от Програма за развитие

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

- Слагаме в лютеницата само пресни чушки и домати от Тракийската низина, няма химия и добавки, кълне се Мария Русенова - Приготвя се по БДС повече от 50 г., славата ѝ се носи по всички континенти, сега чака и защита в ЕС С нея са израснали поколения българи. Тя и сега е утеха за сънародниците ни зад граница.

В началото на ваканцията пристигали по 100 заявления на ден Работят като бармани и сервитьори Бум на ученици, които искат да работят на морето, вместо да почиват през лятната ваканции, отчете инспекцията по труда. С 20% повече разрешителни са издадени на деца под 18 г. през първите шест месеца на годината в сравнение със същия период на 2017 г.

Концертът на виртуозния музикант ще бъде на 29 октомври в зала “България”. Питър Бенс започва да свири на пиано едва на 2-годишна възраст, а на 7 пише първата си композиция. На 11 г. записва първия си албум. Учи в академия “Ференц Лист” в Будапеща и след това завършва пиано и композиране на филмова музика в колежа “Бъркли” в Бостън.

Отговор:Описанието не е достатъчно, за да се определи вредителя. Ако стъблата са полегнали вследствие на повредата, няма какво да се предприеме. Неприятел, който вече се е вгризал, независимо дали в стъбло,...
youtube video
Към галерията с видеа