Роторна технология значи висока производителност

09 август 2017
Агротехника
0
4122
Няма снимка
С ритуална песен жътварки благословиха работата на комбайна
1 2 3
 

Зърнокомбайните Axial Flow 6140 и 8240 с гаранция от Тайтън Машинъри България за перфектна жътва

Уникалният и единствен формат Agronomic Design с екипа на Case IH за комбайни и прибираща техника събра неотдавна фермери в землището на бургаското село Маринка. Там, на поле с ечемик, екипът на Тайтън Машинъри представи своето виждане за перфектна жътва- зърнокомбайните Case IH Axial Flow.

Съвместно с нашите партньори от Case IH и като част от годишната ни програма за презентации и демонстрации, имаме удоволствието да изпълним т. нар. формат Agronomic design, който е с фокус върху дадени продукти от портфолиото на фирмата, научихме от Йордан Райчев, продуктов мениджър в Тайтън Машинъри България. "Познатият Agronomic design, който действа в последните 2-3 години в България, тази година прерасна в Agronomic design за комбайни и прибираща техника. За целта сме доставили два нови комбайна, агрегатирани с работни хедери с оптимална работна ширина от 7,62 м. за по-малкия модел, и 12,50 м. за големия. Целта ни е да покажем редицата новости и качества на комбайните Case IH Axial Flow, както и тяхната работа на поле, в реални условия."

За да отговорят в максимална степен на нуждите на фермерите, от Тайтън Машинъри България бяха изложили комбайни от 6-ти и 8-ми клас.

Всяка една от машините е оборудвана с различни новости за модела, които са изключително полезни при работа като ефективност. Зърнокомбайнът от средния клас е моделът Case IH Axial Flow 6140. Машината е с мощност 434 к.с., уточни Йордан Райчев. "Това, което се случва в малката серия и с гордост можем да го обявим е, че вече е налице система за компенсиране на страничните наклони

Cross Flow, която при работа осигурява перфектно разстилане на материала върху отсевната площ, при наклон на терена от 12%", каза той.

Представителят на голямото семейство комбайни, моделът Case IH Axial Flow 8240, е агрегатиран с 13-литров двигател и е с мощност 571 к.с. Впечатляващо за тази голяма машина е верижното й задвижване, което щади почвата и води до изключително добра работа, независимо от условията на полето, допълни още Райчев. "В машината е налице и съвсем новият за българския пазар автоматичен контрол на вентилатора, който може да реагира във всеки един момент спрямо насрещния наклон на машината и да регулира оборотите на вентилатора. Това осигурява перфектното отчистване на ситата, при съвсем ниско ниво на загуби."

Защо роторна технология?

От интереcната и подробна презентация фермерите, гости на иновативния формат, научиха повече за роторната технология и защо зърното, прибрано с комбайните Case IH е с най-добро качество, с най-добра поникваемост и най-ниско ниво на загуби. Case IH усъвършенства роторната технология вече 40 години, подчерта Йордан Райчев. "Основното послание, което отправихме към фермерите и клиентите с тази презентация е, че това е технологията, когато говорим за висока производителност.

Това става благодарение на значителния капацитет на поемане на маса от ротора и същевременно щадящия културата ротор.

Овършаването в концепцията на роторната технология се осъществява на принципа зърно в зърно. Благодарение на това постигаме 96% кълняемост на зърното, което като резултат е идентично с ръчното овършаване на материала.

Това е изключително важно както за зърнопроизводителите, така и за семепроизводителите, които винаги разчитат на зърно, с висока кълняемост, перфектна визия и качество за пазара", изтъкна Райчев.

Всяко едно от изтъкнатите предимства, освен с презентация, беше онагледено с атрактивна демонстрация. Йордан Райчев разказа на участниците в показа важни и съществени подробностите. "За целта поставихме една хавлия, завързана на възел в комбайна. След това тя излезе развързана, без скъсвания или протъркване. С този опит показахме, че принципът зърно в зърно и центробежните сили са тези, които работят в роторната технология на комбайните Case IH.

А за да подплатим нашата теория за минимизиране на загубите при жътва, показахме калкулатор и устройство за измерване на счупените зърна. Сравнихме проби от комбайн Case IH и от конкурентна машина. Оказа се, че нивото на счупени зърна от комбайн Case IH е драстично по-малко от това на реколтата, прибрана с обикновен комбайн.

Това се дължи на редицата функционалности и подобрения в машината, които се развиват година след година, за да срещнат фермерския интерес. С тях успяваме с малко настройки да постигнем желания процент на загуби под 1%. Този минимален процент загуби гарантира на фермерите добра работа на машината, голяма работна скорост, висока производителност и съответно- щастлив фермер", коментира продуктовият мениджър.

Case IH и системата за прецизно земеделие

Благодарение на дистанционна връзка, независимо от разстоянието, системата за прецизно земеделие, с която се оборудвани машините Case IH, успява да даде конкретна и цялостна визия за работата на машината. От една страна това са гориво, локация, производителност, работна скорост, научихме още от Йордан Райчев. "Но освен това, във всеки един момент, когато клиент има проблем и вижда, че машината по някакъв начин не отговаря на неговите изисквания спрямо жътвата, ние можем дистанционно да се включим в монитора на комбайна, да видим какви настройки има машината, какви загуби и производителност, и да дадем адекватни съвети. Те достигат до оператора като съобщение и той веднага може да реагира адекватно. Това е важно, защото всеки един от нас е получавал обаждания и запитвания относно работата на машината. И вместо да гадаем, при наличието на системата Telematics винаги имаме пряк достъп до машината, с цялостна картина върху нейната работа, а не на отделни показатели."

Високата производителност, ниското ниво на загуби и чистотата на зърното, трябва да се подкрепи с още една функция, която машината има- бързото й разтоварване от 159 л/с., подчерта Райчев. Което означава, че зърнобункер от 14 400 литра ще се разтовари за 90 секунди.

Защо българските фермери трябва да предпочетат зърнокомбайните Case IH? Всеки един от бранша е забелязал, че жътвеният прозорец всяка една година е различен и по-скъсен, и за съжаление по-напрегнат, е мнението на Йордан Райчев. "Можем да кажем, че комбайните Case IH, благодарение на всички тези неща, които споменахме, гарантират много добра работна скорост, без компромис в качеството на зърното и с ниско ниво на загуби. Когато можеш да разчиташ на машината си тя да поддържа тези показатели, без това да се отразява на финансовия резултат, то комбайните срещат, удовлетворяват и развиват вижданията на фермерите за перфекта жътва, за представяне на машината на поле от гледна точка както на разход, така и на работа, и разбира се - на поддръжка."

След презентацията в с. Маринка, Agronomic Design се състоя и пред фермерите от Североизточна България, край село Церевци, където Тайтън Машинъри България представи висококачествена жътва в нивите на ЗКПУ "Сеяч". По стар български обичай жътвата започна със сърп, паламарка, разчупване на пита и пожелания за плодородие.

Презентацията стартира с атрактивно представяне на цялото семейство комбайни Axial Flow, концепцията на роторната технология и възможностите, които иновативните машини осигуряват във всяко едно стопанство. Атракция за фермерите станаха уникалните опити, които доказаха възможностите на машините. Още на полето те видяха здраво и чисто зърно, без увреждания.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агротехника
1224
0

Продължение от бр. 1371 Избор на дюзи: следете прогнозата за времето Пренебрегването на климатичните условия е една от най-грубите грешки на земеделците при работа с пръскачките.

1143
0

Товарачите Weidemann са проектирани за различни дейности в животновъдните ферми Товарачите Weidemann са специализирани и проектирани да работят в животновъдни ферми и са произведени конкретно за

4311
0

След като се разчупят всички уплътнени слоеве в почвата, земята трябва да се поддържа в оптимално състояние Ако работата е свършена неправилно, фермерът ще загуби времето и парите си Ако смятате да

1350
0

В машините са вложени нови технологии, които оптимизират и автоматизират прибирането на зърното, улесняват и правят работата по-удобна Зърнопрбиращата техника на John Deere получи наградата на

3177
0

Най-характерните грешки при избора, експлоатацията и настройките на тези машини, посочени и разяснени от водещи специалисти на световни компании производителки Щангите: полето е

Още от Фермер
252
0

Националният съвет реши да продължи мониторингът за здравословното състояние на горите и да се подготви 5-годишна програма за възстановяване на увредените „Горският сектор е изправен пред решаването

54
0

След обилните валежи от дъжд и сняг срутище се е активирало в махала "Стара Падина" на ардинското село Падина, съобщиха от пресцентъра на община Ардино.

846
0

Холандска организация за защита на животните представи законопроект, в който предлага да се забрани клането на всички видове животни без предварително зашеменяване, съобщава Partijvoordedieren.

1512
0

Всеки млад пчелар трябва да е наясно с взаимоотношенията между пчелите работнички и пчелната майка. Те са пряко обвързани и се изменят непрекъснато поради променящите се вътрешни и външни условия.

2718
0

Разходите за производство нарастват от година на година и фермерите се тревожат за развитието на бизнеса Алма Давидова За европейските производители на пипер е много трудно да се конкурират на

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Създателят и директор на интернет-корпорацията „Фейсбук“ Марк Зукърбърг заяви, че в Македония са открити редица фалшиви профили в социалната му мрежа , които са разпространявали фалшиви новини. Той заяви лично това по време на интервю пред телевизионния канал Си Ен Ен, цитиран от Фокус. Обсъждайки възможната намеса на изборите от недействителни

Канадската певица Селин Дион отмени голям брой свои концерти, предвидени да се проведат в Лас Вегас, поради наложителна операция на средното ухо, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.  49-годишната звезда информира феновете си през своята официална страница във Фейсбук, че й се налага да се подложи на "минимално инвазивна хирургична процедура" за

Съд в Южна Германия осъди на доживотен затвор млад кандидат за убежище, признал, че е изнасилил и убил 19-годишна студентка през 2016 г., предаде ДПА. Съдът постанови възможно най-тежката присъда срещу кандидата за убежище Хусейн К. Съдът също така прие, че са налице утежняващи вината обстоятелства и разпореди мъжът да бъде превантивно задържан,

Отговор:За съжаление няма химически продукти, които са подходящи за таза цел. Просто трябва да подкопаете дънера и да се опитате да извадите корените му.
youtube video
Към галерията с видеа