Тализма гарантира опазване на зърното от складови неприятели

10 август 2017
Растениевъдство
0
2907
1 2
 

Новата технология се предлага от фирма Ариста ЛайфСайънс

Продуктът е ефикасен за широк кръг вредители и е на цена без конкуренция

В стремежа си да предлага иновативни решения, отговарящи все по-пълно и изцяло на нуждите на съвременното земеделие и опазване продукцията на земеделските стопани, фирма Ариста ЛайфСайънс пусна на пазара продукт от серията Тализма. Това е широкоспектърен инсектицид и биоцид за защита на зърното при съхранение.

Високата и продължителна ефикасност на продукта се дължи на комбинацията от активно вещество - циперметрин и синергист - пиперонил бутоксид.

Циперметрин е активно вещество от групата на пиретроидите с бърз нокдаун ефект, с контактно и стомашно действие. Той действа на невроните като блокира проводимостта на аксоните. Под негово въздействие натриевите канали се блокират в отворена позиция, причинявайки фаза на хипервъзбудимост, последвана от фаза на хиповъбудимост, впоследсвие следва парализа и смърт на вредителите. Действа на широк кръг вредители.

Пиперонил - бутоксид блокира ензима неутрализиращ циперметрин в нервните клетки на насекомото, на което се дължи засиленото действие с дълго последействие, като същевременно предпазва от създаване на устойчивост.

Предимства на Тализма ЕК и Тализма УЛ:

Подходящи за третиране на зърно при краткосрочно и дългосрочно съхранение.

Необходима и достатъчна е една обработка на партида.

Ниска доза на употреба - при Тализма ЕК от 1-2 л и Тализма УЛ от 4,2-8,4 л от ПРЗ е достатъчен за обработка на 100 тона зърно.

Не са необходими специализирани екипи за приложение на Тализма. Всичко се извършва механизирано от един оператор.

Сигурност при съхранение на зърното още преди постъпването му в силоза, по време на постъпването му, така и при съхранение (например до 2 години в Държавен резерв).

Широк спектър на действие срещу всички насекомни складови неприятели и акари.

Отлична предпазна и изтребваща ефикасност. Жива зараза се ликвидира на 100% до три часа след третиране с Тализма.

Кратък карантинен период (до 24 часа) при зърно, предназначено за преработка, търговия или фуражната промишленост.

Тализма е икономически изгоден продукт за растителна защита, тъй като при цена по-ниска до 50%, в сравнение със стандартно използваните препарати, си гарантирате сигурна защита на зърното за срок от 6-18 месеца от всички складови неприятели, като в същото време при необходимост, може да се използва 24 часа след третиране с Тализма (за търговия, преработка, фураж и т.н).

Тализма ЕК и Тализма УЛ са продукти с разнообразна и пластична употреба:

Дезинсекция на празни складове и помещения преди съхранение на продукцията.

Третиране на готовата продукция по време на зареждане (силози, складове, зърнохранилища).

Биоцид за вътреплощно приложение и третиране на открито срещу пълзящи и летящи (комари, мухи, бълхи, кърлежи, дървеници и др).

Ариста ЛайфСайънс предлага на пазара две формулации на Тализма, разрешени от Министерството на земеделието и БАБХ за употреба като продукт за растителна защита; и от Министерството на здравеопазването за употреба като биоцид:

Тализма ЕК - емулсионен концентрат

Неслучайно още с първото си участие на Международния панаир Пловдив - АГРА през 2017 г., Ариста ЛайфСайънс получи Златен медал и Диплом, като победител в конкурса за иновации в раздел "Торове и препарати за селското стопанство" с експонат: "Тализма ЕК - универсален инсектицид и биоцид" .

Тализма УЛ - готов за употреба продукт, предназначен за ултрамалообемно третиране с топъл или студен аерозол

От тази година Ариста ЛайфСайънс България предлага на пазара Тализма УЛ и устройство за приложение - за директно третиране на зърното за съхранение.

ГОТОВ ЗА УПОТРЕБА ПРОДУКТ - С ЛЕСНО ПРИЛОЖЕНИЕ

Течната формулация на Тализма УЛ е готова за употреба като се използва чрез небулизация (фино омъгляване).

Третирайте зърното директно като използвате помпа и дюзи. Поставете дюзите в основата на транспортната лента (шнек, елеватор) там, където започва пътят на зърното, като се избягва контакта на разтвора (продукта) с транспортната лента.

Небулизацията (фино мъглуване) е иновативен начин за ефикасна защита на съхраняваното зърно. Този метод позволява да се третира предпазно и лекуващо (изтребващо, очистващо).

Небулизация означава пръскане като фина мъгла. Тализма УЛ се разпръсква на милиарди микрочастици в атмосферата като фина мъгла. По този начин потокът от движещо се зърно се покрива с изключително фина мъгла, осигурявайки равномерно разпределение на Тализма УЛ.

Начин на приложение:

Изчислява се потока на зърното.

Настройва се обурудването за третиране и се определя необходимото количеството за приложение.

Включва се компресорът за въздух.

Дюзите се поставят на подходящите места.

За да има добра ефикасност, е необходимо хомогенно третиране.

Техниката за третиране може да се постави в различни точки, където зърната падат:

В началото на елеватора.

На върха на елеватора.

В края на транспортната лента.

В края на редлера.

В края на шнека.

Фирма Ариста ЛайфСайънс България е компания, която постоянно се стреми да предлага иновативни продукти за растителна защита и подхранване, които отговарят на потребителското търсене на пазара, а в същото време задоволяват изцяло икономическите очаквания, които имат към тях ползвателите.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Растениевъдство
2259
0

Това предупреждават експертите по растителна защита от БАСФ, които се обръщат към фермерите с няколко съвета и казват за какво трябва да да имат "едно наум".

8514
0

От всички ягодоплодни видове ягодите имат най-голямо икономическо значение. Това се дължи на високата им приспособимост, високите добиви, възможността за преработка на плодовете и бързата

1602
0

Съвместното внасяне на торове заедно със семената е надеждна практика за ефективно и икономично използване на торовете и намаляване на загубите от тях.

459
0

Прибирането на реколтата от зеленчуци и плодове се извършва предимно ръчно. Но това ще се промени в близко време. В Калифорния например се отглеждат около 200 вида плодове и ягодоплодни.

17775
0

Дафиновото или лавровото дърво е типичен представител на Средиземноморието. У нас може да се отглежда по Черноморието, предимно по-южните месторастения, както и в Южна България,

Още от Фермер
3258
0

Сега или през ранна пролет е най-подходящото време за размножаване и разделяне на коренището на дамското сърце (дицентра) Цялата процедура се състой в изваждане на коренището от почвата и разрязване

450
0

* Колко зайчета може да роди? На въпроса колко време продължава бременността при зайкинята ветеринарните специалисти отговарят: от 28 до 35 дни, но най-често бременността продължава 1 месец (31-32

4014
0

* Извеждането в никакъв случай не трябва да се свързва единствено със създаването на хигиенни навици Това важи най-вече за животни, отглеждани вкъщи.

7542
0

* Осигурете подходяща опорна конструкция за младите леторасли Подготвя се ямка с подходящи размери. Обикновено тези лиани се продават в доста по-дълбоки, отколкото широки саксии.

4869
0

* То обаче е устойчиво на сиво гниене Сортът Султанина има добра устойчивост към сиво гниене, но е много чувствителен към студ и засушаване. * За да се развива добре при сухи лета е необходимо да се

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пет критерия дали дърпаме напред Естествено е всяко правителство да посочва успехите си. И не е да няма успехи. Например България е пета в ЕС по ръст на БВП през 2016 г. Ние сме една от малкото държави с оперативен излишък в бюджета към средата на тази година, като евентуалният дефицит в края на годината се очаква да е под съвсем приемливите 1,

Спасяването на нахапаните от кучета е дело на самите нахапани След един от поредните побои над лекар в София политик предложи медиците да изкарат курсове по карате или друго бойно изкуство. Нещо като по Илф и Петров - спасяването на пребиваните е дело на самите пребивани. След като свиреп питбул едва не сръфа фатално дете в Кърджали,

Воденето на преговори е умение, което се придобива с талант и много познания и опит. Ако искате да постигате целите си бързо и лесно трябва да сте добре подготвени. Текстът, който ви предлагаме, ще ви помогне да научите основните правила за успешни преговори. Той е част от книгата „Етикет и протокол” от Йордан Кожухаров.

Отговор:Закъснение има, но индикативният график може да бъде променян. Това, което се знае е, че за първи път млади земеделски производители ще могат да подават заявления за европейско финансиране онлайн...
youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.