Тализма гарантира опазване на зърното от складови неприятели

10 август 2017
Растениевъдство
0
1494
1 2
 

Новата технология се предлага от фирма Ариста ЛайфСайънс

Продуктът е ефикасен за широк кръг вредители и е на цена без конкуренция

В стремежа си да предлага иновативни решения, отговарящи все по-пълно и изцяло на нуждите на съвременното земеделие и опазване продукцията на земеделските стопани, фирма Ариста ЛайфСайънс пусна на пазара продукт от серията Тализма. Това е широкоспектърен инсектицид и биоцид за защита на зърното при съхранение.

Високата и продължителна ефикасност на продукта се дължи на комбинацията от активно вещество - циперметрин и синергист - пиперонил бутоксид.

Циперметрин е активно вещество от групата на пиретроидите с бърз нокдаун ефект, с контактно и стомашно действие. Той действа на невроните като блокира проводимостта на аксоните. Под негово въздействие натриевите канали се блокират в отворена позиция, причинявайки фаза на хипервъзбудимост, последвана от фаза на хиповъбудимост, впоследсвие следва парализа и смърт на вредителите. Действа на широк кръг вредители.

Пиперонил - бутоксид блокира ензима неутрализиращ циперметрин в нервните клетки на насекомото, на което се дължи засиленото действие с дълго последействие, като същевременно предпазва от създаване на устойчивост.

Предимства на Тализма ЕК и Тализма УЛ:

Подходящи за третиране на зърно при краткосрочно и дългосрочно съхранение.

Необходима и достатъчна е една обработка на партида.

Ниска доза на употреба - при Тализма ЕК от 1-2 л и Тализма УЛ от 4,2-8,4 л от ПРЗ е достатъчен за обработка на 100 тона зърно.

Не са необходими специализирани екипи за приложение на Тализма. Всичко се извършва механизирано от един оператор.

Сигурност при съхранение на зърното още преди постъпването му в силоза, по време на постъпването му, така и при съхранение (например до 2 години в Държавен резерв).

Широк спектър на действие срещу всички насекомни складови неприятели и акари.

Отлична предпазна и изтребваща ефикасност. Жива зараза се ликвидира на 100% до три часа след третиране с Тализма.

Кратък карантинен период (до 24 часа) при зърно, предназначено за преработка, търговия или фуражната промишленост.

Тализма е икономически изгоден продукт за растителна защита, тъй като при цена по-ниска до 50%, в сравнение със стандартно използваните препарати, си гарантирате сигурна защита на зърното за срок от 6-18 месеца от всички складови неприятели, като в същото време при необходимост, може да се използва 24 часа след третиране с Тализма (за търговия, преработка, фураж и т.н).

Тализма ЕК и Тализма УЛ са продукти с разнообразна и пластична употреба:

Дезинсекция на празни складове и помещения преди съхранение на продукцията.

Третиране на готовата продукция по време на зареждане (силози, складове, зърнохранилища).

Биоцид за вътреплощно приложение и третиране на открито срещу пълзящи и летящи (комари, мухи, бълхи, кърлежи, дървеници и др).

Ариста ЛайфСайънс предлага на пазара две формулации на Тализма, разрешени от Министерството на земеделието и БАБХ за употреба като продукт за растителна защита; и от Министерството на здравеопазването за употреба като биоцид:

Тализма ЕК - емулсионен концентрат

Неслучайно още с първото си участие на Международния панаир Пловдив - АГРА през 2017 г., Ариста ЛайфСайънс получи Златен медал и Диплом, като победител в конкурса за иновации в раздел "Торове и препарати за селското стопанство" с експонат: "Тализма ЕК - универсален инсектицид и биоцид" .

Тализма УЛ - готов за употреба продукт, предназначен за ултрамалообемно третиране с топъл или студен аерозол

От тази година Ариста ЛайфСайънс България предлага на пазара Тализма УЛ и устройство за приложение - за директно третиране на зърното за съхранение.

ГОТОВ ЗА УПОТРЕБА ПРОДУКТ - С ЛЕСНО ПРИЛОЖЕНИЕ

Течната формулация на Тализма УЛ е готова за употреба като се използва чрез небулизация (фино омъгляване).

Третирайте зърното директно като използвате помпа и дюзи. Поставете дюзите в основата на транспортната лента (шнек, елеватор) там, където започва пътят на зърното, като се избягва контакта на разтвора (продукта) с транспортната лента.

Небулизацията (фино мъглуване) е иновативен начин за ефикасна защита на съхраняваното зърно. Този метод позволява да се третира предпазно и лекуващо (изтребващо, очистващо).

Небулизация означава пръскане като фина мъгла. Тализма УЛ се разпръсква на милиарди микрочастици в атмосферата като фина мъгла. По този начин потокът от движещо се зърно се покрива с изключително фина мъгла, осигурявайки равномерно разпределение на Тализма УЛ.

Начин на приложение:

Изчислява се потока на зърното.

Настройва се обурудването за третиране и се определя необходимото количеството за приложение.

Включва се компресорът за въздух.

Дюзите се поставят на подходящите места.

За да има добра ефикасност, е необходимо хомогенно третиране.

Техниката за третиране може да се постави в различни точки, където зърната падат:

В началото на елеватора.

На върха на елеватора.

В края на транспортната лента.

В края на редлера.

В края на шнека.

Фирма Ариста ЛайфСайънс България е компания, която постоянно се стреми да предлага иновативни продукти за растителна защита и подхранване, които отговарят на потребителското търсене на пазара, а в същото време задоволяват изцяло икономическите очаквания, които имат към тях ползвателите.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Растениевъдство
2160
0

В години, в които синята китка се превръща в сериозен проблем за земеделските производители, Еуралис представи хибриди, част от системата OR MASTER за устойчив контрол на паразита.

2448
0

При царевицата Еуралис продължава да развива ексклузивната си генетика Tropical Dent. Хибридите, които са представители на тази технология, са резултат от силен хетерозис, който подобрява добива,

2124
0

Когато отглеждат пшеница много производители махат пренебрежително с ръка - за какво ми е качество, искам добив. "Цена не ми плащат за качество", често се чува това твърдение от фермери.

981
0

На демоплатформа в село Паскалево, Добричка област фирма Екофол, представи опити с новия продукт Импулс при царевица и слънчоглед. Царевицата е третирана с биостимулатора Амино Експерт Импулс в доза

2763
0

Нападат се почти всички зеленчукови култури от късното полско производство Дукена Жолева През август голяма част от зеленчуковите култури (домати, пипер, краставиците, тиквички и др.

Още от Фермер
63
0

През втората половина на септември може да поставите силни луковици в чаши или да ги засадите в саксии Чашите за зюмбюли се пълнят с вода така, че между долния край на луковицата и водата да остане

27
0

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще е слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 31 и 36 градуса,

801
0

Ако имате градина на балкона, можете да се радвате на пролетните цветя като шафрани, лалета, фрезии или нарциси Късната есен е най-подходящото време да засадите балконските саксии и сандъчета.

1647
0

Продукти: 2 средно големи тиквички, 100 г кашкавал, 100 мл сметана, 1 скилидка чесън, 3 яйца, 1/2 ч. чаша брашно, сол на вкус, връзка копър, 5-6 чери домати,

1206
0

Това се прави, за да се освежат корените им Вкоренените лози от хранилище са по-сигурните Както при есенното, така и при пролетното засаждане трябва да се има предвид,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

3-годишно дете е сред жертвите на атаката в Барселона, съобщава испанският сайт "Telecinco", цитиран от Нова телевизия. По последни данни при атаката в Барселона са загинали 13 души, 15 са тежко ранени, 23 са ранени по-леко и 48 са с леки травми. Пострадалите хора са от 28 различни националности. Сред ранените са граждани на: Франция, Германия,

Властите издирват 7-годишно момче от Австралия, което е било на Ла Рамбла по време на атентата в Барселона, пише "Дейли мейл". Джулиан Кадмен бил в Барселона с майка си Джом, която е пострадала при терористичното нападение и е хоспитализирана.  Двамата били в испанския град заради сватба, на която трябвало да присъстват, предава Ей Би Си.

40-годишен мъж от Петрич е починал в четвъртък вечерта след скандал пред заведение в града. Около 23.00 часа между него и 50-годишен мъж възникнал спор. 40-годишният мъж бил блъснат и при падането на тротоара получил черепно-мозъчна травма и починал малко след това. 50-годишният мъж е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Отговор:Изтеглянето на стъблата може да е в резултат на неблагоприятни условия на средата, както и при гъсто засаждане на растенията. Едностранчиво азотно торене също може да е проблем. Сега е препоръчително...
youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.