Тализма гарантира опазване на зърното от складови неприятели

10 август 2017
Растениевъдство
0
3807
1 2
 

Новата технология се предлага от фирма Ариста ЛайфСайънс

Продуктът е ефикасен за широк кръг вредители и е на цена без конкуренция

В стремежа си да предлага иновативни решения, отговарящи все по-пълно и изцяло на нуждите на съвременното земеделие и опазване продукцията на земеделските стопани, фирма Ариста ЛайфСайънс пусна на пазара продукт от серията Тализма. Това е широкоспектърен инсектицид и биоцид за защита на зърното при съхранение.

Високата и продължителна ефикасност на продукта се дължи на комбинацията от активно вещество - циперметрин и синергист - пиперонил бутоксид.

Циперметрин е активно вещество от групата на пиретроидите с бърз нокдаун ефект, с контактно и стомашно действие. Той действа на невроните като блокира проводимостта на аксоните. Под негово въздействие натриевите канали се блокират в отворена позиция, причинявайки фаза на хипервъзбудимост, последвана от фаза на хиповъбудимост, впоследсвие следва парализа и смърт на вредителите. Действа на широк кръг вредители.

Пиперонил - бутоксид блокира ензима неутрализиращ циперметрин в нервните клетки на насекомото, на което се дължи засиленото действие с дълго последействие, като същевременно предпазва от създаване на устойчивост.

Предимства на Тализма ЕК и Тализма УЛ:

Подходящи за третиране на зърно при краткосрочно и дългосрочно съхранение.

Необходима и достатъчна е една обработка на партида.

Ниска доза на употреба - при Тализма ЕК от 1-2 л и Тализма УЛ от 4,2-8,4 л от ПРЗ е достатъчен за обработка на 100 тона зърно.

Не са необходими специализирани екипи за приложение на Тализма. Всичко се извършва механизирано от един оператор.

Сигурност при съхранение на зърното още преди постъпването му в силоза, по време на постъпването му, така и при съхранение (например до 2 години в Държавен резерв).

Широк спектър на действие срещу всички насекомни складови неприятели и акари.

Отлична предпазна и изтребваща ефикасност. Жива зараза се ликвидира на 100% до три часа след третиране с Тализма.

Кратък карантинен период (до 24 часа) при зърно, предназначено за преработка, търговия или фуражната промишленост.

Тализма е икономически изгоден продукт за растителна защита, тъй като при цена по-ниска до 50%, в сравнение със стандартно използваните препарати, си гарантирате сигурна защита на зърното за срок от 6-18 месеца от всички складови неприятели, като в същото време при необходимост, може да се използва 24 часа след третиране с Тализма (за търговия, преработка, фураж и т.н).

Тализма ЕК и Тализма УЛ са продукти с разнообразна и пластична употреба:

Дезинсекция на празни складове и помещения преди съхранение на продукцията.

Третиране на готовата продукция по време на зареждане (силози, складове, зърнохранилища).

Биоцид за вътреплощно приложение и третиране на открито срещу пълзящи и летящи (комари, мухи, бълхи, кърлежи, дървеници и др).

Ариста ЛайфСайънс предлага на пазара две формулации на Тализма, разрешени от Министерството на земеделието и БАБХ за употреба като продукт за растителна защита; и от Министерството на здравеопазването за употреба като биоцид:

Тализма ЕК - емулсионен концентрат

Неслучайно още с първото си участие на Международния панаир Пловдив - АГРА през 2017 г., Ариста ЛайфСайънс получи Златен медал и Диплом, като победител в конкурса за иновации в раздел "Торове и препарати за селското стопанство" с експонат: "Тализма ЕК - универсален инсектицид и биоцид" .

Тализма УЛ - готов за употреба продукт, предназначен за ултрамалообемно третиране с топъл или студен аерозол

От тази година Ариста ЛайфСайънс България предлага на пазара Тализма УЛ и устройство за приложение - за директно третиране на зърното за съхранение.

ГОТОВ ЗА УПОТРЕБА ПРОДУКТ - С ЛЕСНО ПРИЛОЖЕНИЕ

Течната формулация на Тализма УЛ е готова за употреба като се използва чрез небулизация (фино омъгляване).

Третирайте зърното директно като използвате помпа и дюзи. Поставете дюзите в основата на транспортната лента (шнек, елеватор) там, където започва пътят на зърното, като се избягва контакта на разтвора (продукта) с транспортната лента.

Небулизацията (фино мъглуване) е иновативен начин за ефикасна защита на съхраняваното зърно. Този метод позволява да се третира предпазно и лекуващо (изтребващо, очистващо).

Небулизация означава пръскане като фина мъгла. Тализма УЛ се разпръсква на милиарди микрочастици в атмосферата като фина мъгла. По този начин потокът от движещо се зърно се покрива с изключително фина мъгла, осигурявайки равномерно разпределение на Тализма УЛ.

Начин на приложение:

Изчислява се потока на зърното.

Настройва се обурудването за третиране и се определя необходимото количеството за приложение.

Включва се компресорът за въздух.

Дюзите се поставят на подходящите места.

За да има добра ефикасност, е необходимо хомогенно третиране.

Техниката за третиране може да се постави в различни точки, където зърната падат:

В началото на елеватора.

На върха на елеватора.

В края на транспортната лента.

В края на редлера.

В края на шнека.

Фирма Ариста ЛайфСайънс България е компания, която постоянно се стреми да предлага иновативни продукти за растителна защита и подхранване, които отговарят на потребителското търсене на пазара, а в същото време задоволяват изцяло икономическите очаквания, които имат към тях ползвателите.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Растениевъдство
1512
0

При царевицата имаме няколко нови хибриди в група 300 по ФАО, коментира Иван Костадинов, продуктов мениджър на Пионер. Единият е Р9363 – 340 по ФАО, който ще замести много добре познатия Р9578,

2817
0

. Почвата задържа 3 пъти повече въглерод от атмосферата и може да ни помогне за омекотяване на климатичните промени. . 815 милиона души в света са осигурени с храни и 2 милиарда не са осигурени,

747
0

Няма опасност за посевите в Добричко. Снегът и студът няма да повредят есенциите, категоричен е Иван Киряков от Добруджанския земеделски институт. Още преди студовете пшеницата и ечемика са

4212
0

Идва ли краят на проблемните плевели в посевите с културни растения? По проблема работят швейцарски инженери, които създадоха робот, който разпознава плевелите безпогрешно.

1890
0

През 2017 г. са получени 39 заявки за сортоизпитване и признаване на нови сортове пшеници, съобщи министерството на земеделието. За сравнение през 2015 г.

Още от Фермер
369
0

Много пчелари са едновременно и пчелни производители - те произвеждат цели пчелни семейства, за да ги продадат. Тези нови пчелни семейства са готови обикновено през април/май, припомня beesnatural.

387
0

В дряновското село Косарка пристигнаха първите 205 кози от една от най-продуктивните млечни породи - Кафява алпийска коза, съобщи съобщи Дарик нюз. Неслучайно френските козевъди отглеждат именно тази

108
0

Недобросъвестните работодатели вече няма да могат да прехвърлят фирмата си на трето лице, което няма възможност да я развива. Предложението бе подкрепено единодушно със 111 гласа „за“ по време на

180
0

През следващото денонощие през страната ще премине слабо изразен студен атмосферен фронт. През нощта и в сутрешните часове облачността над страната ще е значителна и на места от запад на изток ще

450
0

Необходими продукти: 500 г кайма, 1 бр. Яйце, 1 глава лук, 1 филия хляб напоена в прясно мляко, подправки - кимион, черен пипер, чубрица, 1 бр. варено яйце, 1 бр.

Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2018”
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

10% от работната ни ръка не работи Бюрата по труда са неефективни, щом 42% са търсили безуспешно работа чрез тях Демотивирани, които искат заплата 500-1000 лв., не се надценяват - Направихте проучване за демотивираните българи - изчислихте, че 330 хиляди българи, или около 10% от трудоспособните ни сънародници не работят, не учат,

Американската риалити звезда Крис Дженър си купи къща в Хидън Хилс, Калифорния, на цена 9,9 млн. долара. Новият й дом се намира на улицата, на която живее дъщеря й Ким Кардашиян заедно с мъже си Кание Уест, предаде БГНЕС. Придобивката разполага с шест спални, идеални за събиранията на голямата фамилия.

Над 100 хиляди човека са участвали тази година в онлайн гласуването за Годишните туристически награди, връчвани от Министерството на туризма. Това съобщи по време на церемонията, състояла се във Военния клуб тази вечер министърът на туризма Николина Ангелкова.  Бих искала България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация и българското

Отговор:Няма как да дадем задоволителен отговор, без да знаем за какви растения иде реч. Всяко живо същество има свои биологични изисквания и оптимални граници на развитие. То е уникално само по себе си. Още...
youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.