Тализма гарантира опазване на зърното от складови неприятели

10 август 2017
Растениевъдство
0
6831
1 2
 

Новата технология се предлага от фирма Ариста ЛайфСайънс

Продуктът е ефикасен за широк кръг вредители и е на цена без конкуренция

В стремежа си да предлага иновативни решения, отговарящи все по-пълно и изцяло на нуждите на съвременното земеделие и опазване продукцията на земеделските стопани, фирма Ариста ЛайфСайънс пусна на пазара продукт от серията Тализма. Това е широкоспектърен инсектицид и биоцид за защита на зърното при съхранение.

Високата и продължителна ефикасност на продукта се дължи на комбинацията от активно вещество - циперметрин и синергист - пиперонил бутоксид.

Циперметрин е активно вещество от групата на пиретроидите с бърз нокдаун ефект, с контактно и стомашно действие. Той действа на невроните като блокира проводимостта на аксоните. Под негово въздействие натриевите канали се блокират в отворена позиция, причинявайки фаза на хипервъзбудимост, последвана от фаза на хиповъбудимост, впоследсвие следва парализа и смърт на вредителите. Действа на широк кръг вредители.

Пиперонил - бутоксид блокира ензима неутрализиращ циперметрин в нервните клетки на насекомото, на което се дължи засиленото действие с дълго последействие, като същевременно предпазва от създаване на устойчивост.

Предимства на Тализма ЕК и Тализма УЛ:

Подходящи за третиране на зърно при краткосрочно и дългосрочно съхранение.

Необходима и достатъчна е една обработка на партида.

Ниска доза на употреба - при Тализма ЕК от 1-2 л и Тализма УЛ от 4,2-8,4 л от ПРЗ е достатъчен за обработка на 100 тона зърно.

Не са необходими специализирани екипи за приложение на Тализма. Всичко се извършва механизирано от един оператор.

Сигурност при съхранение на зърното още преди постъпването му в силоза, по време на постъпването му, така и при съхранение (например до 2 години в Държавен резерв).

Широк спектър на действие срещу всички насекомни складови неприятели и акари.

Отлична предпазна и изтребваща ефикасност. Жива зараза се ликвидира на 100% до три часа след третиране с Тализма.

Кратък карантинен период (до 24 часа) при зърно, предназначено за преработка, търговия или фуражната промишленост.

Тализма е икономически изгоден продукт за растителна защита, тъй като при цена по-ниска до 50%, в сравнение със стандартно използваните препарати, си гарантирате сигурна защита на зърното за срок от 6-18 месеца от всички складови неприятели, като в същото време при необходимост, може да се използва 24 часа след третиране с Тализма (за търговия, преработка, фураж и т.н).

Тализма ЕК и Тализма УЛ са продукти с разнообразна и пластична употреба:

Дезинсекция на празни складове и помещения преди съхранение на продукцията.

Третиране на готовата продукция по време на зареждане (силози, складове, зърнохранилища).

Биоцид за вътреплощно приложение и третиране на открито срещу пълзящи и летящи (комари, мухи, бълхи, кърлежи, дървеници и др).

Ариста ЛайфСайънс предлага на пазара две формулации на Тализма, разрешени от Министерството на земеделието и БАБХ за употреба като продукт за растителна защита; и от Министерството на здравеопазването за употреба като биоцид:

Тализма ЕК - емулсионен концентрат

Неслучайно още с първото си участие на Международния панаир Пловдив - АГРА през 2017 г., Ариста ЛайфСайънс получи Златен медал и Диплом, като победител в конкурса за иновации в раздел "Торове и препарати за селското стопанство" с експонат: "Тализма ЕК - универсален инсектицид и биоцид" .

Тализма УЛ - готов за употреба продукт, предназначен за ултрамалообемно третиране с топъл или студен аерозол

От тази година Ариста ЛайфСайънс България предлага на пазара Тализма УЛ и устройство за приложение - за директно третиране на зърното за съхранение.

ГОТОВ ЗА УПОТРЕБА ПРОДУКТ - С ЛЕСНО ПРИЛОЖЕНИЕ

Течната формулация на Тализма УЛ е готова за употреба като се използва чрез небулизация (фино омъгляване).

Третирайте зърното директно като използвате помпа и дюзи. Поставете дюзите в основата на транспортната лента (шнек, елеватор) там, където започва пътят на зърното, като се избягва контакта на разтвора (продукта) с транспортната лента.

Небулизацията (фино мъглуване) е иновативен начин за ефикасна защита на съхраняваното зърно. Този метод позволява да се третира предпазно и лекуващо (изтребващо, очистващо).

Небулизация означава пръскане като фина мъгла. Тализма УЛ се разпръсква на милиарди микрочастици в атмосферата като фина мъгла. По този начин потокът от движещо се зърно се покрива с изключително фина мъгла, осигурявайки равномерно разпределение на Тализма УЛ.

Начин на приложение:

Изчислява се потока на зърното.

Настройва се обурудването за третиране и се определя необходимото количеството за приложение.

Включва се компресорът за въздух.

Дюзите се поставят на подходящите места.

За да има добра ефикасност, е необходимо хомогенно третиране.

Техниката за третиране може да се постави в различни точки, където зърната падат:

В началото на елеватора.

На върха на елеватора.

В края на транспортната лента.

В края на редлера.

В края на шнека.

Фирма Ариста ЛайфСайънс България е компания, която постоянно се стреми да предлага иновативни продукти за растителна защита и подхранване, които отговарят на потребителското търсене на пазара, а в същото време задоволяват изцяло икономическите очаквания, които имат към тях ползвателите.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Растениевъдство
8262
0

Мариян Маринов планира увеличаването ѝ, както и създаване на 10 дка със сливи Тревогите му са дали ще удържи на пазарния дъмпинг на полските и италианските ябълки Жени Владинова с. Глава, общ.

4392
0

Стремежът на Монсанто да запази продукта си за борба с плевелите на европейския пазар е изправен пред друго предизвикателство. Франция вече планира поетапно да прекрати действието на активната

2628
0

Подписване на научно сътрудничество в областта на растителните генетични ресурси между Аграрния университет в Казахстан и Института по растителни генетични ресурси "К.

5058
0

Съвместен открит ден под мотото „Заедно в земеделието“ проведоха Еуралис Семена, БАСФ и КВС България. Форумът се организира за трета поредна година и традиционно събира водещи производители от

1845
0

Съвместен открит ден проведоха фирмите Екофол, Пионер и Дюпон в землището на с. Якимово, Монтанско. Фермерите, присъствали на форума, се запознаха с част от технологията на отглеждане на царевица и

Още от Фермер
54
0

В сутрешните часове над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево и топло. Над Северна България още преди обяд, а над Южна - по-късно през деня,

4113
0

Цяла седмица дъжд, и мълнии, по морето се оправя в четвъртък Седмицата ще е облачна и дъждовна с температури, по-ниски от обичайното за края на юли, съобщиха от синоптичната фирма TV-MET.

7452
0

В разгара на лятото ядем скъпи тиквички, домати, патладжани, домати Пенсионерката Велика Василева посегна към сергията с тиквички и сложи шест бройки в чантата. Когато видя цената им от 1,80 лв.

9225
0

Изместили работниците от Сенегал и Гана Те печелят между 50 и 75 евроцента на час и са деца роби – става дума за българчета от ромски етнос, пише обширно изследване за мафията в земеделието в Южна

3960
0

Умъртвени и загробени са всички животни в Шарково, съобщи министърът на земеделието Румен Порожанов, цитиран от БГНЕС. Порожанов добави, че се надява изолацията на Шарково вече да е приключила.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Изгубихме баланса между държавния и корпоративния интерес и е време да върнем този дебат, казва председателят на икономическата комисия в парламента и депутат от БСП - БСП обяви икономическата програма за България. Опитайте да ѝ дадете обективна оценка, каква ще бъде тя? - Като истинска визия за България. След 10 години членство в ЕС.

Умна и добра, казват учители и съученици за златната шампионка на троен скок Родителите ѝ се боят, че славата я спохожда твърде рано Тя е едва 16-годишна, а вече е световен шампион на троен скок. Александра Начева е златното пловдивско момиче, отличничката на елитната гимназия “Иван Вазов”. Десетокласничката еднакво леко усвоява испански език и

Tрадиционната диета “Аткинс” е сред най-популярните, но има странични ефекти. Много специалисти я отричат заради заложените в нея месо и животински мазнини и твърдят, че не влияе на “лошия” холестерол. “Еко-Аткинс” заменя пържолите и бекона с плодове, зеленчуци, пълнозърнести, здравословни мазнини, соеви, бобови, ядки, семена.

Отговор:Описанието не е достатъчно, за да се определи вредителя. Ако стъблата са полегнали вследствие на повредата, няма какво да се предприеме. Неприятел, който вече се е вгризал, независимо дали в стъбло,...
youtube video
Към галерията с видеа