Тализма гарантира опазване на зърното от складови неприятели

10 август 2017
Растениевъдство
0
5004
1 2
 

Новата технология се предлага от фирма Ариста ЛайфСайънс

Продуктът е ефикасен за широк кръг вредители и е на цена без конкуренция

В стремежа си да предлага иновативни решения, отговарящи все по-пълно и изцяло на нуждите на съвременното земеделие и опазване продукцията на земеделските стопани, фирма Ариста ЛайфСайънс пусна на пазара продукт от серията Тализма. Това е широкоспектърен инсектицид и биоцид за защита на зърното при съхранение.

Високата и продължителна ефикасност на продукта се дължи на комбинацията от активно вещество - циперметрин и синергист - пиперонил бутоксид.

Циперметрин е активно вещество от групата на пиретроидите с бърз нокдаун ефект, с контактно и стомашно действие. Той действа на невроните като блокира проводимостта на аксоните. Под негово въздействие натриевите канали се блокират в отворена позиция, причинявайки фаза на хипервъзбудимост, последвана от фаза на хиповъбудимост, впоследсвие следва парализа и смърт на вредителите. Действа на широк кръг вредители.

Пиперонил - бутоксид блокира ензима неутрализиращ циперметрин в нервните клетки на насекомото, на което се дължи засиленото действие с дълго последействие, като същевременно предпазва от създаване на устойчивост.

Предимства на Тализма ЕК и Тализма УЛ:

Подходящи за третиране на зърно при краткосрочно и дългосрочно съхранение.

Необходима и достатъчна е една обработка на партида.

Ниска доза на употреба - при Тализма ЕК от 1-2 л и Тализма УЛ от 4,2-8,4 л от ПРЗ е достатъчен за обработка на 100 тона зърно.

Не са необходими специализирани екипи за приложение на Тализма. Всичко се извършва механизирано от един оператор.

Сигурност при съхранение на зърното още преди постъпването му в силоза, по време на постъпването му, така и при съхранение (например до 2 години в Държавен резерв).

Широк спектър на действие срещу всички насекомни складови неприятели и акари.

Отлична предпазна и изтребваща ефикасност. Жива зараза се ликвидира на 100% до три часа след третиране с Тализма.

Кратък карантинен период (до 24 часа) при зърно, предназначено за преработка, търговия или фуражната промишленост.

Тализма е икономически изгоден продукт за растителна защита, тъй като при цена по-ниска до 50%, в сравнение със стандартно използваните препарати, си гарантирате сигурна защита на зърното за срок от 6-18 месеца от всички складови неприятели, като в същото време при необходимост, може да се използва 24 часа след третиране с Тализма (за търговия, преработка, фураж и т.н).

Тализма ЕК и Тализма УЛ са продукти с разнообразна и пластична употреба:

Дезинсекция на празни складове и помещения преди съхранение на продукцията.

Третиране на готовата продукция по време на зареждане (силози, складове, зърнохранилища).

Биоцид за вътреплощно приложение и третиране на открито срещу пълзящи и летящи (комари, мухи, бълхи, кърлежи, дървеници и др).

Ариста ЛайфСайънс предлага на пазара две формулации на Тализма, разрешени от Министерството на земеделието и БАБХ за употреба като продукт за растителна защита; и от Министерството на здравеопазването за употреба като биоцид:

Тализма ЕК - емулсионен концентрат

Неслучайно още с първото си участие на Международния панаир Пловдив - АГРА през 2017 г., Ариста ЛайфСайънс получи Златен медал и Диплом, като победител в конкурса за иновации в раздел "Торове и препарати за селското стопанство" с експонат: "Тализма ЕК - универсален инсектицид и биоцид" .

Тализма УЛ - готов за употреба продукт, предназначен за ултрамалообемно третиране с топъл или студен аерозол

От тази година Ариста ЛайфСайънс България предлага на пазара Тализма УЛ и устройство за приложение - за директно третиране на зърното за съхранение.

ГОТОВ ЗА УПОТРЕБА ПРОДУКТ - С ЛЕСНО ПРИЛОЖЕНИЕ

Течната формулация на Тализма УЛ е готова за употреба като се използва чрез небулизация (фино омъгляване).

Третирайте зърното директно като използвате помпа и дюзи. Поставете дюзите в основата на транспортната лента (шнек, елеватор) там, където започва пътят на зърното, като се избягва контакта на разтвора (продукта) с транспортната лента.

Небулизацията (фино мъглуване) е иновативен начин за ефикасна защита на съхраняваното зърно. Този метод позволява да се третира предпазно и лекуващо (изтребващо, очистващо).

Небулизация означава пръскане като фина мъгла. Тализма УЛ се разпръсква на милиарди микрочастици в атмосферата като фина мъгла. По този начин потокът от движещо се зърно се покрива с изключително фина мъгла, осигурявайки равномерно разпределение на Тализма УЛ.

Начин на приложение:

Изчислява се потока на зърното.

Настройва се обурудването за третиране и се определя необходимото количеството за приложение.

Включва се компресорът за въздух.

Дюзите се поставят на подходящите места.

За да има добра ефикасност, е необходимо хомогенно третиране.

Техниката за третиране може да се постави в различни точки, където зърната падат:

В началото на елеватора.

На върха на елеватора.

В края на транспортната лента.

В края на редлера.

В края на шнека.

Фирма Ариста ЛайфСайънс България е компания, която постоянно се стреми да предлага иновативни продукти за растителна защита и подхранване, които отговарят на потребителското търсене на пазара, а в същото време задоволяват изцяло икономическите очаквания, които имат към тях ползвателите.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Растениевъдство
2817
0

Често градинарите питат от къде могат да си купят качествени семена. В момента това може да направите на изложението "Агра", което се продължава до неделя в Пловдив.

5166
0

По време на изложението Агра ще бъде представена нова иновативна технология за защита на лозя и овощни култури от зимен слънчев пригор, късни пролетни слани и зимуващи форми на голям брой вредители.

3357
0

Фирма Агрофарм проведе годишния си семинар в Пловдив, където събра над 100 земеделски производители от различни райони на страната. Безспорно фирмата е по-различна от повечето дистрибуторски и

4140
0

Фирма Пестицид е един от най-големите дистрибутори на семена, торове, продукти за растителна защита, но не само това. Фирмата прави собствена селекция, както и семепроизводство.

3942
0

Въпреки добрите перспективи за производство на зърно у нас, ние искаме да работим за по-доброто райониране на сортовете в страната, казва Пламен Петров от фирма Пестицид.

Още от Фермер
72
0

Научен колектив от Института по зеленчукови култури в Пловдив създаде пипер, в който сухото вещество достига до 10 процента. При познатите досега сортове е 4-5%.

1980
0

Него го продават. Те предпочитат мед и седимента от цветен прашец или пчелни пити. Малко хора знаят, но прашецът, който се съхранява в меда в естествената му форма,

936
0

Червен код за силен снеговалеж е обявен в две области за утре, 26 февруари 2018 г., сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

3249
0

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца. През следващото денонощие синоптичната обстановка в страната ще се усложни. Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг.

1314
0

През първата седмица пилетата растат с шеметна скорост - в края й те тежат четири пъти по теглото си при излюпването. Тогава се развиват стомашно-чревния ми тракт, сърцето, черния дроб,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Фирмата, която купува ЧЕЗ е 100% собственост на Гинка Върбакова. Пред  Нова телевизия бизнесдамата от Пазарджик категорично заяви, че не е фасада, даваща път на офшорка да придобие най-голямото ЕРП в България. Откъде ще бъде финансирана сделката и как „Инерком” успя да спечели конкурса за ЧЕЗ, Гинка Върбакова разказва ексклузивно пред водещия на

Прочувствено слово дръпна пред съда Мария Велева, която заедно със съпруга си  Свилен Велев са обвинени за убийството на 86-годишния Стефан Янев. Възрастният човек разкри, че 3-те му внучки на 13, 14 и 18 години не ходят на училище. На 11 февруари той изчезна, а трупът му бе намерен на метри от апартамента му в сряда вечерта.

Червен код за силен снеговалеж е обявен в две области за утре, 26 февруари 2018 г., сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Предупреждението за много опасно време е в сила за областите Смолян и Кърджали. Там ще има силни снеговалежи и ще се образува снежна покривка около 40 см.

Отговор:Пръскането с карбамид е полезна практика, но в края на вегетацията. Особено за овошки, които през годината са имали силно нападение от струпясване, като ябълки и круши. За тази цел в началото на...
youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.