Предприемчив фермер продава пресни стриди от автомат

12 август 2017
Животновъдство
0
6633
Няма снимка
Снимки: L'Huоtriеre de Rе/YOUTUBE/RUPTLY TV
1 2
 

Ефективността на всяка една ферма зависи от реализацията на продукцията. И който е по-предприемчив, успява да продаде изгодно продукцията си. Това важи с пълна сила за собственика на ферма за стриди, ноято е разположена на остров Ил де Ре, на западното крайбрежие на Франция. Тони Бертело и съпругата му Брижит са решили много кардинално въпроса с реализация на продукцията си, съобщава The Local.fr, като са инсталирали уникален хладилен автомат за продажба на пресни стриди.
Денонощният автомат е на самообслужване. След като купувачите платят стоката с кредитна карта, нужното чекмедже се отваря.
Собственииците само трябва навреме да докарват кутиите с пресни стриди. Стридите се зареждат с нови всеки ден и се продават опаковани в кутии, за да се избегнат здравни рискове. Цените започват от 6,90 евро за дузина.
Този автомат е много скъп - примерно колкото годишната заплата на работник във фермата за производство на стради, но е купен на разсрочено плащане, обяснява собственикът. Тони Бертело смята, че си заслужава. Той обяснява, че е изчислил, че търпи загуби след края на работното време на магазина им. С автомата вече няма такъв проблем и смята, че с него ще има по-голяма печалба.
Ето как реагират почиващите на френския остров на новия автомат.
Чудесно е, че този деликатес вече е на разположение 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата. Като ми се доядат стриди, мога да отида да си купя и в полунощ. Това е чудесна идея и стридите наистина са пресни, споделя доволна туристка.
Редовно почиваме на остров Ил де Ре и много обичаме стриди. Съвсем скоро открихме автомата и се радваме, че можем бързо да си купим стриди, казва друг турист.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Животновъдство
2160
0

Производството на комбинирани фуражи в ЕС преживява период на трансформация, заявява експрезидентът на FEFAC (Европейската федерация на производителите на фуражи) и представител на Agrifirm Group Руд

3069
0

Дания проверява възможността за строителство на ограда по германо-датската граница, за да се предотврати разпространението на африканска чума по свинете.

3042
0

Високотехнологични биометрични сензори следят здравословния статус на поголовието Мениджмънтът в съвременното животновъдство е в състояние да направи една ферма печеливша.

11205
0

Холандска организация за защита на животните представи законопроект, в който предлага да се забрани клането на всички видове животни без предварително зашеменяване, съобщава Partijvoordedieren.

8514
0

 Несоленото масло на най-големия финландски млечен концерн Valio, чиито акционери са 6000 местни фермери, е признато за "Най-доброто в своята категория",

Още от Фермер
5859
0

Прополисът или "пчелното лепило" е смес от смоли, която пчелите събират от пъпки и растителни смоли. Прополисът се използва от пчелите в кошера заради антимикробните и антивирусните свойства.

2430
0

Най-важната причина за безплодие при кравата са маточните възпаления, които в практиката са по-известни като ендометрити. По миризмата и цвета на маточните изтечения може да се определи дали

11682
0

Гергана Младенова, Виктор Бичев Ако говорим за лесни за отглеждане орхидеи, на първо място се нарежда фаленопсисът. Латинското наименование на рода много точно говори за цветовете на представителите

6633
0

За да се образуват гладки отрези, резитбата се прави с остър овощарски нож (косер). Трионът се използва в случаите, когато тсе налагат корекции на скелетни и полускелетни клони.

4230
0

С трайното затоплянето на времето в кошерите постъпва все повече нектар и цветен прашец. Това води до бързото нарастване на пчелните семейства. Тази година това се очаква да стане през последната

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Траките винаги са били обект на интерес от страна на археолози, историци и обикновени хора. Културното наследство, което са ни завещали е необозримо, а това че непрестанно се откриват нови и нови находки, всъщност ни доказва колко малко знаем за тях – за техния бит, за обичаите им, за това къде какви племата са живяли или как са изглеждали траките

Всяка година през пролетта часовниците минават с един час напред. И всяка година всички са недоволни. А е толкова лесно всички да са щастливи. Достатъчно е някой да се сети да сменя часа не в събота срещу неделя, а в петък по обед! *** За да различим истинския швейцарски часовник от ментетата, трябва да го хвърлим с все сила в пода на магазина.

- 30-годишният Стоян сега живее в семейството и му помага в работата - Много хора се заразиха от примера на Сафет и стотици птици намериха подслон в студа - Скромният мъж е първият номиниран в новата кампания “Достойните българи” Сафет Халил от с. Зарица, който спаси от измръзване 5 щъркела, помогнал и на 15-годишно момче от дома за сираци в

Отговор:За съжаление няма химически продукти, които са подходящи за таза цел. Просто трябва да подкопаете дънера и да се опитате да извадите корените му.
youtube video
Към галерията с видеа