Сладолед с праскови, малини и шам фъстък

08 август 2017
Кулинария
0
5310
 

Може да се направи и с лешници

Продукти: За купичките: 3 супени лъжици масло, 1 суп. лъжица мед, щипка сол, 3 суп. лъж. фино смлян шам фъстък, 6-7 листа фини кори за баница, 6 купички за крем карамел или форма за мъфини.

За плодовата смес: 3 суп. лъжици мед, 3/4 ч.л. фино настъргана кора от лимон,1 с.л. пресен лимонов сок, щипка сол, 3 праскови, зрели, но все още леко твърди, 1 чаена чаша пресни малини.

За сервиране: Ванилов сладолед, около една трета чаена чаша едро нарязан шам фъстък.

Начин на приготвяне: Смесете маслото, меда и солта и ги разтопете като бъркате непрекъснато. Разстелете листа от корите, леко намажете със сместа и поръсете със шам фъстък.

Отгоре поставете втори лист, намажете и поръсете отново и така докато станат 4 листа. Леко натиснете за да прилепнат слоевете.

С остър нож или нож за пица нарежете кората на 6 квадрата със страна около 14 см. Поставете в предварително леко намазаните с масло купички (форма за мъфини).

Изпечете за около 15-на минути при 180 градуса (ако краищата много бързо се зачервяват може да покриете с фолио отгоре).

Оставете да изстинат напълно в купичките.

Смесете и разтопете като разбърквате меда, лимоновата кора, лимоновия сок и солта и след това оставете леко да се поохлади. Поставете нарязаните на кубчета праскови и изчистените малини в купа и отгоре полейте със сместа и внимателно разбъркайте.

Поставете изстиналите купички в чиния за сервиране. Вътре сипете от плодовата смес, отгоре 1-2 топки сладолед. Полейте с малко от сока, отделен от плодовете и поръсете с нарязания на едро шам фъстък.

Сервирайте веднага. Шам фъстъкът може да се замени с лешници.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Кулинария
2700
0

Необходими продукти: 500 г кайма, 1 бр. Яйце, 1 глава лук, 1 филия хляб напоена в прясно мляко, подправки - кимион, черен пипер, чубрица, 1 бр. варено яйце, 1 бр.

24849
0

Голите зелеви сарми са страхотна възможност да спестите време. Не е необходимо нито да ги завивате, нито да варите зелевите листа. Готвенето им е удоволствие.

1512
0

Продукти: 300 г филе от сьомга, 1 глава лук, 3-5 пресни гъби, 1 морков, 1 връзка пресен копър, 3 супени лъжици олио, черен пипер и сол на вкус Приготвяне: Филетата от сьомга се измиват добре,

11826
0

* Доказано, че народите, които консумират повече риба, страдат много по-малко от сърдечносъдови заболявания в сравнение с останалите. Рибата на първо място е източник на белтъчини.

6453
0

* Идеална гарнитура за предстоящия Никулден Продукти: 6 големи картофа, 3 ч. чаши брашно, 1 яйце, 2 ч. лъжици сол, олио за пържене Сварете картофите в подсолена вода.

Още от Фермер
603
0

При влошаване на времето, градинарите може да не успеят да засадят всичките дръвчета, които са купили. Когато се налага да се се изчака до по-хубаво време след няколко дни, или дори чак до пролетта,

783
0

В пчеларската практика има много пчеларски "митове и легенди", твърдят американците Ед и Дии Ласби, пише beesnatural.com.  Биха искали да озаглавят тази статия по този начин,

3114
0

 За лечение се използва пресен сок от алое. При престояване той губи лечебните си свойства. Концентрацията на биологично активни вещества в сока се увеличава чуствително,

4122
0

Запознайте се със Зелда - котката, на която й омръзна да обяснява, че не е изплашена, а просто очите й са такива. Зелда се появява в живота на Мат Тагиоф през 2014 г., когато той я осиновява от приют.

1638
0

В Норвегия традиционни са семейните ферми. В тази северноевропейска държава има много интересна форма на управление на дребните млечни и месодайни ферми.

Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2018”
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В челната тройка води Испания с най-голямо производство, трета е Гърция Испания, Италия и Гърция са световните лидери за 2017 г. в производството на екстра върджин зехтин според данните на Международния съвет за растителни масла. Въпреки че италианският зехтин е всепризнат като един от най-качествените в света,

“Вкусът на месец декември за мен е в постните гозби, които приготвяме за Бъдни вечер”, казва водещата от Би Ти Ви Нели Хаджийска. Тя и съпругът ѝ всяка година приготвят нечетен брой ястия, които слагат на празничната трапеза. Задължително процесът на готвене е съпътстван с добро настроение и любов. “От там стартирата празничната атмосфера.

Откритото мъртво 8-годишно момиче е било със залепена с тиксо уста. Това е мълвата, която се носи в Момчилград. От полицията и от прокуратурата отказват каквато и да било информация по случая. Момиченцето живеело в апартамент в центъра на града с майка си, която работела на смени в местно предприятие.

Отговор:От всички органични торове най-качествен е лумбрикомпостът, но е и най-скъп и трудно достъпен за хоби фермерите. Самата технология – преработка на почва, торф, компост, оборски тор, кухненски и...
youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.