Може да се направи и с лешници

Продукти: За купичките: 3 супени лъжици масло, 1 суп. лъжица мед, щипка сол, 3 суп. лъж. фино смлян шам фъстък, 6-7 листа фини кори за баница, 6 купички за крем карамел или форма за мъфини.

За плодовата смес: 3 суп. лъжици мед, 3/4 ч.л. фино настъргана кора от лимон,1 с.л. пресен лимонов сок, щипка сол, 3 праскови, зрели, но все още леко твърди, 1 чаена чаша пресни малини.

За сервиране: Ванилов сладолед, около една трета чаена чаша едро нарязан шам фъстък.

Начин на приготвяне: Смесете маслото, меда и солта и ги разтопете като бъркате непрекъснато. Разстелете листа от корите, леко намажете със сместа и поръсете със шам фъстък.

Отгоре поставете втори лист, намажете и поръсете отново и така докато станат 4 листа. Леко натиснете за да прилепнат слоевете.

С остър нож или нож за пица нарежете кората на 6 квадрата със страна около 14 см. Поставете в предварително леко намазаните с масло купички (форма за мъфини).

Изпечете за около 15-на минути при 180 градуса (ако краищата много бързо се зачервяват може да покриете с фолио отгоре).

Оставете да изстинат напълно в купичките.

Смесете и разтопете като разбърквате меда, лимоновата кора, лимоновия сок и солта и след това оставете леко да се поохлади. Поставете нарязаните на кубчета праскови и изчистените малини в купа и отгоре полейте със сместа и внимателно разбъркайте.

Поставете изстиналите купички в чиния за сервиране. Вътре сипете от плодовата смес, отгоре 1-2 топки сладолед. Полейте с малко от сока, отделен от плодовете и поръсете с нарязания на едро шам фъстък.

Сервирайте веднага. Шам фъстъкът може да се замени с лешници.