Пръскания срещу второ поколение

08 август 2017
Овошки
0
4527
1 2 3 4
 

Вредят ябълков, сливов и източен плодов червей

През август при овощните култури не трябва да се подценява растителната защита срещу гъсениците на ябълковия, сливовия и източния плодов червей.

Пеперудите от второто поколение на ябълковия плодов червей летят и снасят яйца до средата на септември.

Препоръчват се 1-2 третирания, в зависимост от периода на узряване на плодовете.

Може да се използват някои от регистрираните инсектициди: фюри 10 ЕК 0,0125% (21 дни), вазтак нов 100 ЕК - 0,0125% (7 дни), ранер 240 СК - 0,04% (14 дни), Релдан 40 ЕК - 0,12% (14 дни), суми алфа 5 ЕК - 0,02% (14 дни), нуреле Д - 0,05% (28 дни), ламбада 5 ЕК - 0,015% (28 дни), децис - 0,0125% (7дни), кораген 20 СК - 0,016% (14 дни), калипсо 480 СК - 0,02% (14 дни) и др.

ВАЖНО!

С посочените инсектициди се унищожават и други вредители - бълхи, кръгломиниращи молци и др. 

Пръсканията срещу плодовите червеи е препоръчителна да са съобразени с наблюденията на местните областни служби по растителна защита.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Овошки
936
0

Симптомите, които подсказват, че дръвчето е измръзнало, могат да се различни и да се проявят по различни начини. . Много лесно се разпознава в основата на дървото, в областта на кореновата шийка.

11151
0

Прави се след силните студове, но преди набъбване на пъпките Зимната резитба на овощните дръвчета се извършва всяка година. Сроковете за отделните видове и за различните овощни видове варират в

4878
0

Резките температурни промени са много по-опасни от ниските температури при нормални зимни условия. Те могат да доведат до повреди по някои растителни части. Какви мерки могат да се предприемат: .

13527
0

Ако през пролетта ще засаждате нови дръвчета, добре е да подберете не само вкусни сортове, но и такива, които са устойчиви на опасни вредители. За различните овощни видовете те са: .

17316
0

В този период може да съберете резници от актинидия, арония, нар, облепиха и смокиня. Събраните резници се нарязват на дължина около 20 см. Навързват се на спопчета и се етикетират.

Още от Фермер
333
0

Най-големият финландска млечна компания Valio започна да изплаща от 1 януари бонус от 1 евроцент за литър отговорно произведена суровина, съобщава Dairy reporter.

549
0

Octopus е уникален иновативен и напълно автономен робот, разработен от френската фирма MCAI. Той е високоефективно средство за спазване на стриктна хигиена в птицефермата и за предпазване на птиците

225
0

На първото за годината заседание на кризисния щаб за борбата с дървесния корояд бе извършен преглед на състоянието и повредите на иглолистните гори  Към този момент продължава изпълнението на приетия

954
0

Държавен фонд „Земеделие“ преведе втори транш в размер на 10 687 078 лева на 8 250 земеделски стопани по „Схемата за държавна помощ за отстъпка от стойността на акциза върху газьола,

243
0

Териер пропътува 1500 км от затънтена животновъдна ферма в Куинсланд до Южна Австралия, след като се скри в каросерията на минаващ камион, съобщи ДПА.

Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2018”
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Поклонът пред паметта на актрисата Мариана Аламанчева ще бъде в четвъртък от 10 до 12 ч. в Сатиричния театър, научи "24 часа". Актрисата, която беше част от звездната трупа, си отиде на 76 години в понеделник след като изпадна в диабетна кома и лекарите не успяха да й помогнат. Мариана Аламанчева - известна още като Кака Мариана от детското тв

Ще бъде въведена доброволна служба за младите хора в България. Това обяви пред журналисти в Смолян вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той бе категоричен, че не се отказал от намеренията си за връщане на казармата, а въвеждането на доброволната служба е била първа крачка в тази посока.

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов отново отказа да коментира претендента за поста Любослав Пенев. Босът на футболната ни централа бе лаконичен по темата, като заяви, че единственото, което е чул и видял до момента от екипа на Любо, е плюене. Михайлов обяви, че се готви за триумф точно след месец.

Отговор:Това, което трябва да извършите, е силна зимна резитба на дръвчетата. Тя се прави на обрастващи клонки при застаряващи дървета с много слаб растеж. Времето, в което може да я направите, е от листопада...
youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.