Пръскания срещу второ поколение

08 август 2017
Овошки
0
4914
1 2 3 4
 

Вредят ябълков, сливов и източен плодов червей

През август при овощните култури не трябва да се подценява растителната защита срещу гъсениците на ябълковия, сливовия и източния плодов червей.

Пеперудите от второто поколение на ябълковия плодов червей летят и снасят яйца до средата на септември.

Препоръчват се 1-2 третирания, в зависимост от периода на узряване на плодовете.

Може да се използват някои от регистрираните инсектициди: фюри 10 ЕК 0,0125% (21 дни), вазтак нов 100 ЕК - 0,0125% (7 дни), ранер 240 СК - 0,04% (14 дни), Релдан 40 ЕК - 0,12% (14 дни), суми алфа 5 ЕК - 0,02% (14 дни), нуреле Д - 0,05% (28 дни), ламбада 5 ЕК - 0,015% (28 дни), децис - 0,0125% (7дни), кораген 20 СК - 0,016% (14 дни), калипсо 480 СК - 0,02% (14 дни) и др.

ВАЖНО!

С посочените инсектициди се унищожават и други вредители - бълхи, кръгломиниращи молци и др. 

Пръсканията срещу плодовите червеи е препоръчителна да са съобразени с наблюденията на местните областни служби по растителна защита.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Овошки
4527
0

За да се предпази дървесината от загниване, раните след резитба на по-дебелите клони, се заглаждат с остър нож и се замазват. Най-често в практиката това се прави с бяла блажна боя.

4401
0

Резитбата на овощните дървета се извършва с ножица и трион. Отрезите, направени с трион са с грапава повърхност. Понякога са грапави и отрезите, направени с ножица.

17271
0

Подобрената етажна корона има водач и 5-7 скелетни клона със скелетни разклонения. Височината на стъблото е обикновено 50-60 см. Долните 3-4 скелетни клона се обособяват в етаж и обикновено израстват

14148
0

В зависимост от видовите и сортовите особености произведените в разсадника дръвчета са без или със странични клончета. Независимо от това при първата резитба след засаждането на постоянно място те се

18918
0

Ябълки и круши Срещу калифорнийската щитоносна въшка и кръвна въшка след резитба на дърветата се пръска с 3% разтвор акарзин (300 мл/10 л вода) чрез обливане на целите дървета.

Още от Фермер
189
0

Националният съвет реши да продължи мониторингът за здравословното състояние на горите и да се подготви 5-годишна програма за възстановяване на увредените „Горският сектор е изправен пред решаването

36
0

След обилните валежи от дъжд и сняг срутище се е активирало в махала "Стара Падина" на ардинското село Падина, съобщиха от пресцентъра на община Ардино.

702
0

Холандска организация за защита на животните представи законопроект, в който предлага да се забрани клането на всички видове животни без предварително зашеменяване, съобщава Partijvoordedieren.

1170
0

Продължение от бр. 1371 Избор на дюзи: следете прогнозата за времето Пренебрегването на климатичните условия е една от най-грубите грешки на земеделците при работа с пръскачките.

1467
0

Всеки млад пчелар трябва да е наясно с взаимоотношенията между пчелите работнички и пчелната майка. Те са пряко обвързани и се изменят непрекъснато поради променящите се вътрешни и външни условия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Създателят и директор на интернет-корпорацията „Фейсбук“ Марк Зукърбърг заяви, че в Македония са открити редица фалшиви профили в социалната му мрежа , които са разпространявали фалшиви новини. Той заяви лично това по време на интервю пред телевизионния канал Си Ен Ен, цитиран от Фокус. Обсъждайки възможната намеса на изборите от недействителни

Канадската певица Селин Дион отмени голям брой свои концерти, предвидени да се проведат в Лас Вегас, поради наложителна операция на средното ухо, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.  49-годишната звезда информира феновете си през своята официална страница във Фейсбук, че й се налага да се подложи на "минимално инвазивна хирургична процедура" за

Съд в Южна Германия осъди на доживотен затвор млад кандидат за убежище, признал, че е изнасилил и убил 19-годишна студентка през 2016 г., предаде ДПА. Съдът постанови възможно най-тежката присъда срещу кандидата за убежище Хусейн К. Съдът също така прие, че са налице утежняващи вината обстоятелства и разпореди мъжът да бъде превантивно задържан,

Отговор:За съжаление няма химически продукти, които са подходящи за таза цел. Просто трябва да подкопаете дънера и да се опитате да извадите корените му.
youtube video
Към галерията с видеа