Може ли да сложа престояли яйца?

04 август 2017
Домашна ферма
0
3456
Няма снимка
Яйцата се нареждат на скарите в инкубатора и в продължение на 5 часа се подгряват при температура 37,5 градуса и влажност 70 градуса. След това се пренасят в помещението за съхранение и може да стоят там до 15 дни преди инкубацията.
 

Това пита нашата читателка от Своге Светла Иванова

Разбира се, най-добре е яйцата за инкубация да бъдат пресни. Ако трябва да ги събирате, трябва да ги съхранявате в помещение с температура 8-12 градуса и влажност - 75-80 процента.

Това помещение трябва да има добра вентилация, въздухът в него да бъде чист - без странични миризми.

Правилно съхраняване на яйцата за инкубация

Кокошите, пуешките, токачите и дребните пачи яйца се съхраняват във вертикално положение (с тъпия край нагоре), а едрите пачи и гъши - в хоризонтално.

За постигането на максимална люпимост кокошите яйца може да се съхраняват не повече от 5-6 дни а гъшите - 4, пачите - 7-8, токачите - 8-10 дни.

Когато се налага да се съхраняват по-дълго време, яйцата се подгряват. Тази процедура се прави на 2-4-ия ден от снасянето им.

ВАЖНО!

Преди инкубацията кокошите, пуешките, токачите и дребните пачи яйца се съхраняват във вертикално положение (с тъпия край нагоре). 

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Домашна ферма
1305
0

Концентратът се дава 1 или 3 пъти дневно, според вида Задължително изхранвайте концентрираните фуражи в брашнест вид - сухи или мокри. За предпочитане е да се дават в гранулиран вид.

4275
0

Но и люцерново и/или ливадно сено Основните фуражи за храненето на вече отбитите животни са: зърнените фуражи (царевица, ечемик и пшеница); комбинираните фуражи и люцерновото или ливадното сено.

6849
0

В края на зимата животните са изтощени и с намален имунитет Д-р Валентин Иванов, квмн Пролетта чука на вратите ни и е време да заплодим зайкините, за да има време през активния сезон да получим поне

2772
0

Грижите за копитата на коня са от много голямо значение за неговото добро здраве. Те включват всекидневно почистване; периодично (на месец и половина) подковаване.

2835
0

Все още се нуждаят от топла постеля В помещението, в което отглеждате кози, не трябва да има влага и течение. Влажността е твърде висока, а нощните температури са все още ниски,

Още от Фермер
189
0

Националният съвет реши да продължи мониторингът за здравословното състояние на горите и да се подготви 5-годишна програма за възстановяване на увредените „Горският сектор е изправен пред решаването

45
0

След обилните валежи от дъжд и сняг срутище се е активирало в махала "Стара Падина" на ардинското село Падина, съобщиха от пресцентъра на община Ардино.

756
0

Холандска организация за защита на животните представи законопроект, в който предлага да се забрани клането на всички видове животни без предварително зашеменяване, съобщава Partijvoordedieren.

1206
0

Продължение от бр. 1371 Избор на дюзи: следете прогнозата за времето Пренебрегването на климатичните условия е една от най-грубите грешки на земеделците при работа с пръскачките.

1485
0

Всеки млад пчелар трябва да е наясно с взаимоотношенията между пчелите работнички и пчелната майка. Те са пряко обвързани и се изменят непрекъснато поради променящите се вътрешни и външни условия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Създателят и директор на интернет-корпорацията „Фейсбук“ Марк Зукърбърг заяви, че в Македония са открити редица фалшиви профили в социалната му мрежа , които са разпространявали фалшиви новини. Той заяви лично това по време на интервю пред телевизионния канал Си Ен Ен, цитиран от Фокус. Обсъждайки възможната намеса на изборите от недействителни

Канадската певица Селин Дион отмени голям брой свои концерти, предвидени да се проведат в Лас Вегас, поради наложителна операция на средното ухо, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.  49-годишната звезда информира феновете си през своята официална страница във Фейсбук, че й се налага да се подложи на "минимално инвазивна хирургична процедура" за

Съд в Южна Германия осъди на доживотен затвор млад кандидат за убежище, признал, че е изнасилил и убил 19-годишна студентка през 2016 г., предаде ДПА. Съдът постанови възможно най-тежката присъда срещу кандидата за убежище Хусейн К. Съдът също така прие, че са налице утежняващи вината обстоятелства и разпореди мъжът да бъде превантивно задържан,

Отговор:За съжаление няма химически продукти, които са подходящи за таза цел. Просто трябва да подкопаете дънера и да се опитате да извадите корените му.
youtube video
Към галерията с видеа