Четките на WESTERMANN гарантират качество и дълъг срок на експлоатация в областта на селското стопанство и промишлеността

Фирма "УНИВЕРСАЛ-НВГ" ООД, гр. Долна Оряховица е вносител и представител за България на немската компания WESTERMANN, която проектира и произвежда техника за почистване, с доказано качество, гарантиран дълъг срок на експлоатация и приложение в областта на селското стопанство, промишлеността и публичния сектор.

Четките за почистване на плацове, тротоари и складови помещения с контейнер от серия "OPTIMAL" са отлично решение за тези, които искат бързо и качествено почистване както на вътрешни помещения, така и на външни пространства. Цялостната конструкция на машината позволява безпроблемно и плътно почистване до стени, тротоари и др., а праховото Й боядисване е гаранция за дълг срок на употреба, без следи от ръжда. За по-голямо удобство и в зависимост от желанието на клиента, машината се предлага във варианти за окачване към задна или предна навесна система с възможност за поставяне на допълнителна четка за по-прецизна обработка на ъгли и труднодостъпни пространства.

Основната четка на машината е с диаметър 520 мм, изработена от полипропилен. Задвижването й е чрез хидромотор от хидравличната система на трактора, с минимален поток от 20 л/мин, което прави машината подходяща дори и за трактори с по-ниски мощности.

Две големи въртящи се работни колела размери 280х80мм, спомагат при работата в неравни терени. Чрез тях може да бъде регулирана работната височина. Към четките за предна навесна система е включено допълнително трето колело за по-лесно и стабилно управлние по време на работа.

Контейнерът за събиране на отпадъци е с дълбочина 360 мм, с вместимост от 230 литра и механично отваряне за изсипване на събрания материал. Третата точка на четката е монтирана високо с цел безпрепятствено и пълно изпразване на отпадъците в контейнера с ъгъл на наклона по-голям от 90 градуса. Друго голямо предимство на четката е възможността за завъртане на цялата машина в ляво или в дясно, за да се достигне максимално близо до желаната площ за почистване.

"УНИВЕРСАЛ-НВГ" поддържа наличност от четки с работна ширина 230 см, за преден и за заден навес.