Витавакс роял - ново начало на утвърдената вече марка

03 август 2017
Растениевъдство
0
6273
1 2 3 4 5 6
 

Продуктът на Ариста Лайфстайънс успешно се справя с основните и икономически важни болести при покълването и поникването на семената, както и при пренасянето им

Новият Витавакс Роял е изцяло съобразен с високите Европейски изисквания към продуктите за растителна защита. Комбинацията от две активни съставки - карбоксин и тирам е с растежно-регулаторен ефект и оказва влияние за масовото и едновременно поникване на семената.

Карбоксин е:

Системен SDHI (инхибитор на сукцинатдехидрогеназа) фунгицид с лечебно и предпазно действие

Фунгицид с високоефективно, целенасочено действие, ефективен срещу широк спектър болести

Стимулира ранния растеж на кълновете

Подобрява поникването и гарнирането на посева

Тирам е:

Контактен дитиокарбаматен фунгицид с предпазно действие

Уникално действие прекъсващо в много точки метаболизма на широк спектър болестотворни микроорганизми

Особено ефективен срещу причинителите на фузариоза

Витавакс Роял успешно се справя не само с основните и икономически важни болести при покълването и поникването на семената, а и с целия комплекс фитопатогени пренасяни чрез семената и почвата.

Карбоксин е патентован в Патентно Ведомство на САЩ и като растежен регулатор, компенсиращ неблагоприятните условия за поникване - засушаване, преувлажняване, дълбока или плитка сеитба, разлики в торенето и т.н. Пукнати или счупени семена със здрав ендосперм поникват и се развиват нормално.

Третирането с Витавакс Роял води до равномерно и бързо поникване на по-голям брой растения. Те са с по-здрави стъбла ипо-мощна коренова система. Третираните посеви са устойчиви на стрес, което е гаранция за по висок добив от единица площ.

Витавакс Роял е основно оръжие в стратегите за избягване на резистентност при Интегрираната Растителна Защита (IPM) и Добрата Земеделска Практика (GAP) не само в Европа, а и по целия свят.

Формулацията на ВИТАВАКС РОЯЛ е: Тирам - 200 гр/л и Карбоксин - 200 гр/л.

В Република България препаратът е регистриран за употреба при пшеницата и в горските разсадници.

При пшеница се използва срещу загиване на кълновете по време на поникване (Fusarium spp), снежна плесен (Microdochium nivale), твърда главня (Tiletia tritici) и праховита главня (Ustilago tritici).

Регистрирани дози на употреби 250-300 мл/100 кг семе и вода 2-3 л/100 кг семе

В горски разсадници препаратът се използва срещу гниене на семена и корени (Fusarium spp, Rhizoctonia spp) при букови и дъбови семенилища.

Регистрирана доза на употреба 20 мл/10 кг семе и 2 л вода при накисване за 24 часа.

Фирма Ариста ЛайфСайънс България е компания, която постоянно се стреми и предлага иновативни продукти за растителна защита и подхранване, които отговарят на потребителското търсене на пазара, а в същото време задоволяват изцяло икономическите очаквания, които имат към тях ползвателите!

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Растениевъдство
4464
0

Отличен избор за целта са продуктите Силит 544 СК и Каптан 80 ВГ, предлагани от Ариста ЛайфСайънс Фирма Ариста ЛайфСайънс е компания, която се стреми всяка година да предлага иновативни решения,

3204
0

Закъснялата зима със сигурност ще забави сеитбата на пролетниците в някои райони на страната. Фермери от района на Русе споделят, че не могат да припарят до полетата.

2061
0

Акцентите в кампанията на фирма ФМС са няколко, коментира Валентин Петров, търговски директор на ФМС. Разбира се, започваме с продуктите в житни, където имаме много добра комбинация от Грандстар

7137
0

Всички по големи на възраст българи помнят, че в района около град Златица едно време се ширеха само индустриални мощности... Но днес вече не е съвсем така, защото и в този край проходи фермерството,

10800
0

Борбата с болестите по овощните култури са предизвикателство за овощарите, които имат за цел да опазят овощните си насаждения от заболявания и получаването на сигурни високи добиви,

Още от Фермер
216
0

Националният съвет реши да продължи мониторингът за здравословното състояние на горите и да се подготви 5-годишна програма за възстановяване на увредените „Горският сектор е изправен пред решаването

45
0

След обилните валежи от дъжд и сняг срутище се е активирало в махала "Стара Падина" на ардинското село Падина, съобщиха от пресцентъра на община Ардино.

801
0

Холандска организация за защита на животните представи законопроект, в който предлага да се забрани клането на всички видове животни без предварително зашеменяване, съобщава Partijvoordedieren.

1215
0

Продължение от бр. 1371 Избор на дюзи: следете прогнозата за времето Пренебрегването на климатичните условия е една от най-грубите грешки на земеделците при работа с пръскачките.

1494
0

Всеки млад пчелар трябва да е наясно с взаимоотношенията между пчелите работнички и пчелната майка. Те са пряко обвързани и се изменят непрекъснато поради променящите се вътрешни и външни условия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Създателят и директор на интернет-корпорацията „Фейсбук“ Марк Зукърбърг заяви, че в Македония са открити редица фалшиви профили в социалната му мрежа , които са разпространявали фалшиви новини. Той заяви лично това по време на интервю пред телевизионния канал Си Ен Ен, цитиран от Фокус. Обсъждайки възможната намеса на изборите от недействителни

Канадската певица Селин Дион отмени голям брой свои концерти, предвидени да се проведат в Лас Вегас, поради наложителна операция на средното ухо, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.  49-годишната звезда информира феновете си през своята официална страница във Фейсбук, че й се налага да се подложи на "минимално инвазивна хирургична процедура" за

Съд в Южна Германия осъди на доживотен затвор млад кандидат за убежище, признал, че е изнасилил и убил 19-годишна студентка през 2016 г., предаде ДПА. Съдът постанови възможно най-тежката присъда срещу кандидата за убежище Хусейн К. Съдът също така прие, че са налице утежняващи вината обстоятелства и разпореди мъжът да бъде превантивно задържан,

Отговор:За съжаление няма химически продукти, които са подходящи за таза цел. Просто трябва да подкопаете дънера и да се опитате да извадите корените му.
youtube video
Към галерията с видеа