Витавакс роял - ново начало на утвърдената вече марка

03 август 2017
Растениевъдство
0
7713
1 2 3 4 5 6
 

Продуктът на Ариста Лайфстайънс успешно се справя с основните и икономически важни болести при покълването и поникването на семената, както и при пренасянето им

Новият Витавакс Роял е изцяло съобразен с високите Европейски изисквания към продуктите за растителна защита. Комбинацията от две активни съставки - карбоксин и тирам е с растежно-регулаторен ефект и оказва влияние за масовото и едновременно поникване на семената.

Карбоксин е:

Системен SDHI (инхибитор на сукцинатдехидрогеназа) фунгицид с лечебно и предпазно действие

Фунгицид с високоефективно, целенасочено действие, ефективен срещу широк спектър болести

Стимулира ранния растеж на кълновете

Подобрява поникването и гарнирането на посева

Тирам е:

Контактен дитиокарбаматен фунгицид с предпазно действие

Уникално действие прекъсващо в много точки метаболизма на широк спектър болестотворни микроорганизми

Особено ефективен срещу причинителите на фузариоза

Витавакс Роял успешно се справя не само с основните и икономически важни болести при покълването и поникването на семената, а и с целия комплекс фитопатогени пренасяни чрез семената и почвата.

Карбоксин е патентован в Патентно Ведомство на САЩ и като растежен регулатор, компенсиращ неблагоприятните условия за поникване - засушаване, преувлажняване, дълбока или плитка сеитба, разлики в торенето и т.н. Пукнати или счупени семена със здрав ендосперм поникват и се развиват нормално.

Третирането с Витавакс Роял води до равномерно и бързо поникване на по-голям брой растения. Те са с по-здрави стъбла ипо-мощна коренова система. Третираните посеви са устойчиви на стрес, което е гаранция за по висок добив от единица площ.

Витавакс Роял е основно оръжие в стратегите за избягване на резистентност при Интегрираната Растителна Защита (IPM) и Добрата Земеделска Практика (GAP) не само в Европа, а и по целия свят.

Формулацията на ВИТАВАКС РОЯЛ е: Тирам - 200 гр/л и Карбоксин - 200 гр/л.

В Република България препаратът е регистриран за употреба при пшеницата и в горските разсадници.

При пшеница се използва срещу загиване на кълновете по време на поникване (Fusarium spp), снежна плесен (Microdochium nivale), твърда главня (Tiletia tritici) и праховита главня (Ustilago tritici).

Регистрирани дози на употреби 250-300 мл/100 кг семе и вода 2-3 л/100 кг семе

В горски разсадници препаратът се използва срещу гниене на семена и корени (Fusarium spp, Rhizoctonia spp) при букови и дъбови семенилища.

Регистрирана доза на употреба 20 мл/10 кг семе и 2 л вода при накисване за 24 часа.

Фирма Ариста ЛайфСайънс България е компания, която постоянно се стреми и предлага иновативни продукти за растителна защита и подхранване, които отговарят на потребителското търсене на пазара, а в същото време задоволяват изцяло икономическите очаквания, които имат към тях ползвателите!

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Растениевъдство
819
0

Съвместен открит ден проведоха фирмите Екофол, Пионер и Дюпон в землището на с. Якимово, Монтанско. Фермерите, присъствали на форума, се запознаха с част от технологията на отглеждане на царевица и

4860
0

Дъждовете, които почти съсипаха есенниците, вещаят успешен сезон за царевицата и слънчогледа. Специалистите са категорични, че картината и при двете пролетни култури в цялата страна, е отлична.

5562
0

На фона на продължаващата криза в българското земеделие като цяло и в редица сектори, слънчогледът е най-прогресиращата култура - като площ, средни добиви и производство.

4077
0

С дълга и богата история в земеделската наука, изследователска и учебна дейност, Институтът по растителни генетични ресурси "Константин Малков" в гр.

2556
0

Кипърски учени изследват старинни сортове за повече добив по европейски проект, съобщава Евронюз. Изследователи от Кипър искат да разберат как Европа може да произведе по-голямо биоразнообразие от

Още от Фермер
1593
0

l Ловците минават през специално обучение l Има притеснения да не се стреля и по дивеч, който не е разрешен 81 211 диви свине трябва да бъдат отстреляни през тази година,

3123
0

Когато няма беритба, никога не трябва да се дава на пчелите храна през деня, а само вечер, всякога вътре в кошера и отгоре на рамките, напомнят от pchelar.net.

2799
0

Огромен се оказа интересът към темата за чумата и справянето със заразните болести по животните през този доста горещ за ветеринарите месец юли. Що се отнася до стопаните на стоката,

684
0

Днес приключи и последният прием на заявленията за подпомагане за реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги,

2142
0

Приключи предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия“ от Програма за развитие

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

- Слагаме в лютеницата само пресни чушки и домати от Тракийската низина, няма химия и добавки, кълне се Мария Русенова - Приготвя се по БДС повече от 50 г., славата ѝ се носи по всички континенти, сега чака и защита в ЕС С нея са израснали поколения българи. Тя и сега е утеха за сънародниците ни зад граница.

В началото на ваканцията пристигали по 100 заявления на ден Работят като бармани и сервитьори Бум на ученици, които искат да работят на морето, вместо да почиват през лятната ваканции, отчете инспекцията по труда. С 20% повече разрешителни са издадени на деца под 18 г. през първите шест месеца на годината в сравнение със същия период на 2017 г.

Концертът на виртуозния музикант ще бъде на 29 октомври в зала “България”. Питър Бенс започва да свири на пиано едва на 2-годишна възраст, а на 7 пише първата си композиция. На 11 г. записва първия си албум. Учи в академия “Ференц Лист” в Будапеща и след това завършва пиано и композиране на филмова музика в колежа “Бъркли” в Бостън.

Отговор:Описанието не е достатъчно, за да се определи вредителя. Ако стъблата са полегнали вследствие на повредата, няма какво да се предприеме. Неприятел, който вече се е вгризал, независимо дали в стъбло,...
youtube video
Към галерията с видеа