Витавакс роял - ново начало на утвърдената вече марка

03 август 2017
Растениевъдство
0
2043
1 2 3 4 5 6
 

Продуктът на Ариста Лайфстайънс успешно се справя с основните и икономически важни болести при покълването и поникването на семената, както и при пренасянето им

Новият Витавакс Роял е изцяло съобразен с високите Европейски изисквания към продуктите за растителна защита. Комбинацията от две активни съставки - карбоксин и тирам е с растежно-регулаторен ефект и оказва влияние за масовото и едновременно поникване на семената.

Карбоксин е:

Системен SDHI (инхибитор на сукцинатдехидрогеназа) фунгицид с лечебно и предпазно действие

Фунгицид с високоефективно, целенасочено действие, ефективен срещу широк спектър болести

Стимулира ранния растеж на кълновете

Подобрява поникването и гарнирането на посева

Тирам е:

Контактен дитиокарбаматен фунгицид с предпазно действие

Уникално действие прекъсващо в много точки метаболизма на широк спектър болестотворни микроорганизми

Особено ефективен срещу причинителите на фузариоза

Витавакс Роял успешно се справя не само с основните и икономически важни болести при покълването и поникването на семената, а и с целия комплекс фитопатогени пренасяни чрез семената и почвата.

Карбоксин е патентован в Патентно Ведомство на САЩ и като растежен регулатор, компенсиращ неблагоприятните условия за поникване - засушаване, преувлажняване, дълбока или плитка сеитба, разлики в торенето и т.н. Пукнати или счупени семена със здрав ендосперм поникват и се развиват нормално.

Третирането с Витавакс Роял води до равномерно и бързо поникване на по-голям брой растения. Те са с по-здрави стъбла ипо-мощна коренова система. Третираните посеви са устойчиви на стрес, което е гаранция за по висок добив от единица площ.

Витавакс Роял е основно оръжие в стратегите за избягване на резистентност при Интегрираната Растителна Защита (IPM) и Добрата Земеделска Практика (GAP) не само в Европа, а и по целия свят.

Формулацията на ВИТАВАКС РОЯЛ е: Тирам - 200 гр/л и Карбоксин - 200 гр/л.

В Република България препаратът е регистриран за употреба при пшеницата и в горските разсадници.

При пшеница се използва срещу загиване на кълновете по време на поникване (Fusarium spp), снежна плесен (Microdochium nivale), твърда главня (Tiletia tritici) и праховита главня (Ustilago tritici).

Регистрирани дози на употреби 250-300 мл/100 кг семе и вода 2-3 л/100 кг семе

В горски разсадници препаратът се използва срещу гниене на семена и корени (Fusarium spp, Rhizoctonia spp) при букови и дъбови семенилища.

Регистрирана доза на употреба 20 мл/10 кг семе и 2 л вода при накисване за 24 часа.

Фирма Ариста ЛайфСайънс България е компания, която постоянно се стреми и предлага иновативни продукти за растителна защита и подхранване, които отговарят на потребителското търсене на пазара, а в същото време задоволяват изцяло икономическите очаквания, които имат към тях ползвателите!

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Растениевъдство
675
0

* Материалът е част от шестия за 2017 година бюлетин "Плодове" на ИнтелиАгро Актуални данни за тазгодишното производство на ябълки и круши в ЕС бяха обявени на отминалия в средата на месеца форум

2799
0

Във връзка с монокултурното отглеждане на житни култури аграрните учени правят изследвания в различни райони на страната, за да се търсят методи за намаляване на неблагоприятните последици.

15066
0

Идва “Алено сърце”, което е по-сладко от розовото Година на домата. Така агроспециалисти определят лято 2017. “Много хубава реколта. Високите температури не позволиха да се развият болести като

2556
0

В години, в които синята китка се превръща в сериозен проблем за земеделските производители, Еуралис представи хибриди, част от системата OR MASTER за устойчив контрол на паразита.

2799
0

При царевицата Еуралис продължава да развива ексклузивната си генетика Tropical Dent. Хибридите, които са представители на тази технология, са резултат от силен хетерозис, който подобрява добива,

Още от Фермер
1629
0

От древността е използвано като храна, лек за отмора и забавление Гроздето стимулира обмяната на веществата. Консумацията на грозде и прясно изцеден гроздов сок се препоръчва при безапетитие,

1422
0

За много хора е досадно, а то просто е част от тяхното нормално поведение и начин на комуникация Един от първите звуци, които ще чуете от малкото си кученце, е скимтенето,

207
0

Земеделието подсилва глобалното затопляне и допринася за климатичните промени почти толкова, колкото обезлесяването, предаде БТА, цитирайки публикация в сп.

4833
0

През зимата можете да добавяте от заготовката както в супата, така и да я използвате като гарнитура за месни и рибни ястия. За да приготвите добавката ще са ви нужни по килограм лук, моркови,

1440
0

ЕК започва разследване на сделката, с която германския гигант "Байер" купува американската химическа компания "Монсанто", съобщи Радио Хоризонт. Стойността на сделката е 56 млрд. евро.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

82-ма души си купиха ранен билет за премиерата на новия филм на Ники Илиев “Нокаут, или Всичко, което тя написа”. Направиха го, като платиха по 12 долара на интернет платформата indiegogo, където екипът на лентата събираше финансиране за финалните работи по нея. Освен че със сигурност тези 82-ма зрители първи ще видят новия филм,

Международен производител на електроника за коли ще разширява производството си “АББ-България” е сред фирмите, които са получавали клас за инвестиция. Един от най-големите европейски машиностроителни концерни проучва възможностите да изгради завод и логистичен център на над 20 дка площ във Видин, каза за “24 часа” зам.

Магнитуд 4 срина къщи на остров Иския, рани десетки 7-месечно бебе и двете му братчета бяха извадени живи изпод развалините след трус на италианския остров Иския около 21,00 ч местно време в понеделник. Трите деца бяха затрупани под отломките на къщата си. Бащата обясни, че бил в кухнята, когато горният етаж се срутил върху апартамента им.

Отговор:Изтеглянето на стъблата може да е в резултат на неблагоприятни условия на средата, както и при гъсто засаждане на растенията. Едностранчиво азотно торене също може да е проблем. Сега е препоръчително...
youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.