Скайтрак стартира специална програма “Млад фермер” за покупка на земеделска техника. Кампанията обхваща пакетни оферти за машини, консултация за избор на най-подходящата техника за стартиращи или в процес на развитие стопанства, възможности за финансиране. Тя има за цел да подпомогне земеделските производители взели решение да започнат дейност и да се развиват в областта на земеделието.

Катя Вангелова, мениджър в Скайтрак сподели:

“Ние работим предимно с фамилните стопанства, които за нас са показали, че са с най-голям потенциал за развитие и растеж. Като отговорна компания искаме да подкрепим именно онези, които са взели решение да развиват дейност в областта на зеленчукопроизводството, овощарството, животновъдството или поликултурното фермерство. Времето, в което стартираме програмата не е случайно и ние се подготвяме за нея повече от половин година.

Съобразили сме началото на нашата инициатива с предстоящия прием по мярка 6.1 Млад фермер, която съгласно актуализираният индикативния график следва да стартира през месец август 2017 г. В този момент ние искаме да подкрепим хората, които ще донесат развитието на земеделието в посоката, която искаме да го виждаме всички - малки и среден тип фамилни стопанства. Те от своя страна ще подпомогнат селските райони за тяхното съживяване. Накратко - с нашата програма “Млад фермер” искаме да подкрепим Бъдещето! А то определено е във фамилното фермерство и биопроизводството, които често вървят ръка за ръка.”

Скайтрак е разработила специална програма по която ще може да се закупува както нова, така и употребявана техника от стартиращи стопанства и такива, които са в процес на развитие. Те съответно могат да планират кандидатстване за финансиране по мярка 6.1 - Млад фермер, но това не е задължително условие да се включат в специално разработената програма със същото име. Компанията ще предложи в нея пакетни оферти за оборудване на едно стартиращо стопанство или такова в процес на развитие с отстъпки и преференциални лизингови условия.

“Много е важно при един старт, той да бъде добре обезпечен от към техника с правилните машини, които в повечето случаи могат да бъдат доста разнородни за различните типове стопанства - зеленчуци, плодове, билки, грозде и т.н.,както е важно да се прецезират и според спецификите на региона - климатични особености, вида на почвата и т.н.. Именно нашите консултанти ще подпомогнат фермерите при избора на точните машини за конкретното стопанство.

Скайтрак очаква всеки фермер, стартиращ своята дейност или имащ желание да разшири стопанството си, който е проявил интерес към програмата “Млад фермер” да изпрати запитване на [email protected] или на телефон: 0888/713 689 или в интернет на адрес www.skytrak.bg