Грижата за житните култури трябва да започне още през есента, преди засяване на семената, определени за посев. Заготовката на семената, правилния избор на продукт и процеса по обеззаразяване на семената са найЦважните стъпки за осигуряване чист старт на растенията от болести и неприятели.

Подборът на продукт трябва да бъде съобразен с условията на настоящата година, както и с фитосанитарното състояние на растенията, използвани за посевен материал. Тази година станахме свидетели на много места в страната на масово нападение от Fusarium spp., по класовете. Климатичните условия до голяма степен позволиха патогена да се развие и намножи в пшеничените полета. Щетите нанесени от този патоген могат да доведат да значителни последици.

Увреждането на семената в следствие от инфекция с Fusarium spp., води до:

Отрицателно въздействие върху добива

Намаляване кълняемостта на семената

Намаляване хлебопекарните качества на зърното

Повреждане върха на нарастване

Заразените растения имат по-слабо развита коренова система

Байер е лидер в решенията при продуктите за третиране на семена. С повече от 100 години иновации в тази сфера и тази година Байер предлага на пазара нов и изключителен сам по себе си продукт - Редиго Про - професионалистът срещу фузарийно кореново гниене. Редиго Про е системен фунгицид, който унищожава спорите на патогените, пренасяни по семенната обвивка и вътре в семената.

Редиго Про е комбинация от две активни вещества - протиоконазол и тебуконазол. Високата концентрация на активните вещества го прави единствения продукт на пазара с изключителен контрол на фузарийно кореново гниене. Добрата синергия на двете активни вещества дава много добър контрол и на всички по-важни семеннопреносими и почвени фитопатогени: праховита главня, твърда главня, снежна плесен при пшеницата и пълен спектър на болестите при ечемика.

Редиго Про има отлично действие дори и при променящи се климатични условия.

За да си осигурите найЦвисок стандарт за ефективност срещу болести, пренасяни със семената и патогени в почвата заложете на Редиго Про.

Спектър на действие на Редиго Про:

Редиго Про - Професионалистът срещу Fusarium spp.