Миналата година британката Хелън Мотеръм намира на улицата пострадал гарван, който не можел да лети. Тя решила, че птицата няма да оцелее в природата и го прибрала вкъщи. Сега гарванът на име Ръсел Кроу е част от семейството, а стопанката му се оплаква, че той постоянно иска да му обръща внимание, съобщава dailymail.co.uk.
Хелън разказва, че Ръсел постоянно краде зарядни устройства и химикалка, кредитни карти и бижута, къса на парчета непрочетените сутрешни вестници и кълве снимките, окачени по стените. Нещо повече, Ръсел Кроу явно я ревнува от съпруга й Тристан и не спира да го атакува, когато Хелън говори с него, а не с гарвана.
Когато започва да се стъмва, Хелън крещи: "Време е за сън!" Тогава гарванът полита в спалнята на съпрузите.
Всъщност Ръсел има отделна волиера в градината, но е толкова разглезен, че предпочита да е сред хора.
Гарваните са много общителни и връзките между тях са много здрави. Въможно е именно затова Ръсел да мисли, че съм негова, споделя Хелън.
Обикновено гарваните си избират само един човек и затова Ръсел е толкова ревнив. Дори когато Хелън гледа телевизия с мъжа си, гарванът непременно каца на крака й или на рамото й, за да е до нея.
И въпреки истинското хулиганство на Ръсел семейството направо го обожава.
Птицата се нуждае от много грижи и много внимание. Ръсел не обича да остава сам и започва високо да грачи, но с помощта на волиерата се научи да преживява малки раздели с мен, казва Хелън.