През нощта облачността ще е разкъсана, над по-голямата част от страната предимно незначителна. Само в Източна България в отделни райони ще превали дъжд.

Утре преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Възможни са градушки. Вятърът ще е до умерен от северозапад и с него ще продължи да нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 28 и 33 градуса.

През нощта срещу четвъртък в Западна и Централна България явленията ще се активизират и в отделни райони са възможни значителни количества дъжд.

Атмосферното налягане е и ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините в сутрешните часове ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще бъде умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва и ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са 28-31 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.