Продукти: 300 г патладжани, 200 г корнишони или дребни краставици, 150 г малки доматчета, 150 г кашкавал, 2 скилидки чесън, маслини, брашно, сол, майонеза, олио

Приготвяне: Нарежете патладжаните косо, така че да се получат елипсовидни парчета с дебелина 1 см. Посолете, разбъркайте добре и ги оставете за 15 минути, за да се отдели тъмната течност. Измийте старателно и подсушете с домакинска хартия. Леко посолете и оваляйте в брашно от двете страна. В тиган със сгорещено олио се изпържват патладжаните от двете страни до златисто. Настържете кашкавала, добавете майонезата и прекарания през преса чесън. Разбъркайте добре. Краставиците се нарязват също косо, а доматите и маслините - на тънки кръгчета.

Върху патладжаните поставете по лъжичка от кашкавалената смес. подредете отгоре по кръгче от домат, краставица и маслина.

Подредете върху голяма сервировъчна чиния, като се стараете да наподобите опашката на паун.