Автентични фермерски храни предлагат до 18.30 часа днес малки производители от страната пред Министерството на земеделието, храните и горите в столицата. Това е първата проява на  Фестивала "От нашата ферма - с любов за Вас", който ще се провежда всяка сряда на същото място до ноември.

Посетителите могат да избират от разнообразни храни, произведени от семейни ферми и малки производители: сирене, кашкавал, кисело мляко, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, месо, сезонни плодове и зеленчуци, билки, подправки и др.

Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на МЗХ за преработка във фермата и преки продажби. Столичани познават повечето от тях от коледните и великденските фермерски пазари в центъра на София, очакват се и нови производители с разнообразни продукти.Щандове ще имат занаятчии от Задругата на майсторите на народни художествени занаяти.

Организатор на Фестивала е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район „Средец”.

СНИМКИ: Андрей Белоконски