Няма нужда предварително да се вари
Количеството на продуктите е произволно, зависи какво количество искате да направите. Карфиолът се накъсва на розички.
Пригответе тестото: Яйце, сол, черен пипер, малко прясно мляко и малко вода се разбиват с тел или миксер. Постепенно се прибавя брашно, така че да се получи смес като палачинково тесто. Разбърква се добре, за да избегнете образуването на бучки. Тестото трябва да е соленовата, тъй като самия карфиол няма да го варим в подсолена вода.
Розичките от карфиола се овалват добре в тестото и се пържат на слаб огън от всички страни.
Приготвяне на соса: Вземете сметана или изцедено кисело мляко. Прибавете смачкания чесън и ситно нарязан копър. Разбъркайте добре.
Добър апетит! Топете пържените пърченца карфиол в соса и се наслаждавайте...
Много вкусно и с пресни домати и прясно изпечен хляб.
Коментари