Автентични фермерски храни на малки производители от страната ще бъдат представeни всяка седмица от края на юни до началото ноември на Фестивала "От нашата ферма - с любов за Вас". Това съобщиха съобщиха организаторите от Фондация "Биоселена".

Първото издание на фестивала ще се състои на 28 юни 2017 от 10:30 ч. до 18:30 ч. пред Министерството на земеделието, храните и горите.

Фермерският фестивал се организира в рамките на проект, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район „Средец”.

По време на фестивала ще има разнообразни храни, произведени от семейни ферми и малки производители: сирене, кашкавал, кисело мляко, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, месо, сезонни плодове и зеленчуци, билки, подправки и др.

Предвидени са тематични дни, дегустации, кулинарни демонстрации, правене на място на сирене, сметана и кисело мляко, както и други вкусни изненади.

Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на МЗХ за преработка във фермата и преки продажби. Столичани познават повечето от тях от коледните и великденските фермерски пазари в центъра на София, очакват се и нови производители с разнообразни продукти. Щандове ще имат занаятчии от Задругата на майсторите на народни художествени занаяти.