Компанията пусна в действие новата си фабрика за боядисване на агротехника по технологията KTL

През април т. г., официално бе открита фабрика на Amazone в гр. Худе, в индустриална зона Hude-Altmoorhausen, за боядисване по технологията KTL (катофорезно потопяване). На събитието присъстваха много почетни гости от областта, обществения сектор и близката околност. Д-р Щефан Еверс, който, като член на управителния съвет на Amazone, отговаря, наред с другото, и за управлението на фабриката в Худе, приветства гостите и благодари на всички, които са взели участие в реализацията на проекта."Изминаха повече от 3 години и половина, припомни д-р Еверс, откакто инвестицията бе одобрена от ръководството на Amazone и това даде възможност през месец март 2014 г. да бъде подписан договор с компанията Eisenmann за изграждане на най-важните части от предприятието.

От тогава насам, служителите на Amazone и екипът по проекта от страна на изпълнителя свършиха чудесна работа заедно, което бе решаващо за успеха на това начинание. Сега продуктите на Amazone се боядисват по най-модерна технология, отговаряща на най-високите стандарти за екология и по този начин ние създадохме големи възможности за растеж на производството в Altmoorhausen", каза д-р Еверс.

"Новото съоръжение за боядисване е важен етап за фабриката Hude-Altmoorhausen, заяви директорът на Amazone, Кристиан Драйер. Общо, новото съоръжение за боядисване струва около 20 милиона евро и до този момент е най-голямата индивидуална инвестиция в историята на компанията Amazonen-Werke. Тази инвестиция си заслужава, защото сега имаме едно от най-модерните съоръжения за боядисване в селскостопанското машиностроене. По този начин ние засилваме нашата позиция да сме конкурентноспособни и съответно да запазим работните места на нашите служители", подчерта Кристиан Драйер.

Поглед към съоръжението за KTL боядисване

Съоръжението за боядисване по технологията KTL, което е разположено на площ от около 8 000 кв. м, е проектирано с капацитет за боядисване до 750 000 кв. м повърхност годишно. KTL е абревиатура на kathodische Tauchlackierung (катофорезно потопяване), което осигурява висока степен на защита от корозия, подобна на тази, широко използвана в автомобилостроенето.

Заводът се управлява с помощта на цифрова система и е разделен на няколко функционални зони. Те включват станции за окачване и сваляне на детайли, зала за предварителна подготовка и покриване с праймер, 3 пещи за изпичане и зона за боядисване чрез потопяване и прахово боядисване. Всички тези 3 зони са свързани помежду си с 2,3 километрова надземна система за транспорт. Чрез нея, всички детайли, които трябва да бъдат боядисани се транспортират автоматично от станция до станция, посредством 140 елемента за окачване.

Новата фабрика за боядисване по метода KTL е проектирана да обработва по 750 000 кв. м повърхност годишно
Новата фабрика за боядисване по метода KTL е проектирана да обработва по 750 000 кв. м повърхност годишно