В землището на с. Гавраилово, Сливенско се състоя демонстрация в реални условия на цялостните технологии при пшеница и царевица, предлагани от Оптиком и ДюПон Растителна защита

Любезен домакин на мероприятието бе фирма Екопродукти ООД, а гостите бяха приветствани от кметството на село Гавраилово и ансамбъла му с автентичен ритуал на зажънване, наричане за берекет и фолклорна музика.

Гости бяха над 60 земеделски производители, за които е важно да са в крак с новите технологии и залагат на комплексната грижа за културите в своите стопанства за максимална производителност.

Отчетени бяха резултатите от развитието на двете култури (царевица и пшеница) на опитното поле на Оптиком и ДюПон при комплексните грижи за посевите и обработките в оптимални срокове.

Представителите на Оптиком представиха машините от водещите световни брандове JCB и Monosem. За земеделските производители интерес представляваха агротехниката и обработките и оптималните комбинации от тях.

На демополето бе уникалния телескопичен товарач JCB 541-70 Agri Pro с първата и единствена в света две в едно трансмисия DualTech VT варио, създадена специално за работа в селското стопанство. Гостите имаха възможност да тестват сами и да се убедят в предимствата на прецизното управление при ниски скорости чрез хидростатичния модул и върховата ефективност при високата скорост и ускорение на Powershift модула.

Оптиком показа и сеялката, с която е засята реколтата на демо полето - Monosem NG Plus4. Стройният посев на царевицата, правилно подредените растения с еднаква равномерна височина са естествен резултат от прецизната работа на сеялката и са условия за очаквани добри добиви.

Гостите с голям интерес зададоха своите въпроси за новите технологии и тестваха сами машините. Интересно за всички присъстващи бе да се видят реално доказателствата за това, че всяка стъпка от процеса в обработките и грижата за посевите има своите специфики и само правилната комбинация от всички тях води до добри резултати.

Всички присъстващи (организатори, домакини и гости) отново се убедиха в изключителната важност на професионализма и отдадеността в агробизнеса.

Освен в търговския център за земеделска техника на Оптиком в Стара Загора, земеделците от района могат да намерят подходящата техника, резервни части и да получат качествено обслужване и сервиз в търговско-сервизните центрове в с. Кукорево, до Ямбол и в Карнобат, които освен с трактори и инвентар, разполагат и с добре заредени магазини за резервни части.