Митас, част от Trelleborg Group, в партньорство с руската компания за агротехника Ростселмаш са съорганизатори на инициатива, чиято цел е да привлече вниманието към уникалната екосистема на езерото Байкал в Русия.  През март 2017 г.,  в партньорство със списанието National Geographiс, бе направена фото и видео сесия на замръзналото езеро. Екстремните условия от -25 °C поставиха на изпитание и демонстрираха възможностите на изключителния Versatile 2375 трактор с гумите Митас 520/85R42 AC85 .

Йозев Ручек, управляващ директор на Митас в Русия, обясни: “Чрез този проект искаме да подчертаем, че на гумите Митас  може да се разчита и са ефективни във всякакви условия. На езерото Байкал изпитанията бяха насочени към екстремното, но е добре да се знае, че дори в такива трудни условия гумите  Митас са партньор, на който фермерите може да разчитат.”

Дебелината на леда на езерото Байкал бе изпробвана от широкия 5,5 метра трактор Ростселмаш, който тежи 11 690 килограма и бе "обут" с двойните Mitas AC85. През март, когато се осъществи проектът, ледът е дебел около 1 метър, така че дори тежка агротехника не може да го счупи.