Продукти: 2 яйца, 1,5 суп. лъж. захар, 1/2 лъж. сол, 1 суп. лъж. оцет, 1 суп. лъж. масло (за тестото), брашно - колкото поеме за меко тесто; олио за пържене

Приготвяне: Яйцата, захарта, солта, оцетът и маслото се смесват. Добавя се пресятото брашно. Замесва се меко маслено тесто, което не трябва да лепне.

Готовото тесто се покрива и се оставя на стайна температура да “почине”. Разточва се тънка кора и се режат ленти. Трябва да помните, че при пърженето панделките ще удвоят обема си, така че не тряба да са много големи.

Олиото се налива в дълбок съд и се загрява. Пържим по 2-3 панделки едновременно до златисто от двете страни.

Готовите панделки се прехвърлят върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина и се поръсват с пудра захар.