Разнообразни модели универсални и специализирани трактори с изгодни ценови и лизингови предложения имаше на щанда на Оптиком

Специални промоционални цени ще предложиха от компанията за покупки по време на панаира на много модели трактори, товарачи и инвентар.

Тракторите Landini се представиха с успешните модели от серията REX в различните си версии: S - за работа в тесноредови лозя и трайни насаждения; F - за широкоредови лозя и тесноредови овощни градини, GT - за широкоредови овощни насаждения и полска работа.

Лозаро-овощарските трактори Landini REX осигуряват най-доброто изпълнение на професионалните задачи при всички механизирани операции в трайните насаждения (почвообработка, пръскане, транспорт и др.) с подобрена ергономичност, максимален комфорт и ненадмината сигурност. В помощ на българските лозари и овощари е възможността за закупуване на трактор Landini Rex 90F на изплащане срещу 9900 лв първоначална вноска и 0% лихва.

За по-малките стопанства подходящи са тракторите от новата серия 2 на Landini, която замени гамата Mistral и включва 3 модела от 44 до 54 к.с. - съвременно, гъвкаво и компактно решение при специализираните трактори.

Българският си дебют на БАТА АГРО направи моделът Landini 2-050 с кабина. Ландини Серия 2 предоставя висока ефективност, възможност за разнообразни приложения и още повече удобство и сигурност за оператора. Тракторите от серията освен стандартна конфигурация, предлагат и вариант без кабина (GE) с по-нисък просвет и височина, специално разработен за оранжерии и закрити помещения с ниски тавани, като влиза спокойно и в най-тесните междуредия.

Landini Серия 4600 е гама трактори с малка мощност (от 23 до 47,3 к.с.) с еднакви по размер гуми, създадени да предложат уникални характеристики и превъзходно поведение в ултра-компактни размери. Предлагат се в разнообразни конфигурации, било то с еднакви гуми (вариант ISM), с по-големи задни гуми (вариант VRM) или във версии с чупеща рама (съчленени, вариант ARM), какъвто е моделът Landini 4645 ARM с български дебют на БАТА АГРО 2017.

Прилагат се за интензивни обработки в овощни градини и лозя, оранжерии и разсадници, също за поддръжка на зелени площи. Тези супер-компактни трактори са оборудвани с тихи, щадящи околната среда двигатели, надеждни многодискови спирачки и са единствените трактори в ниския мощностен диапазон със синхронизирана трансмисия с 8 предни и 4 задни скорости, максимална скорост 30 км/ч и напълно независим ВОМ с многодисков съединител в маслена баня. Здравото шаси в съчетание с голяма товароподемност позволява на тракторите от серия 4600 да работят лесно с тежък инвентар. Кормилната система осигурява висока маневреност и малък радиус на завой, а операторското място, фиксирано върху платформата с регулируем волан и удобно разположени органи за управление, правят трактора удобен и сигурен във всяка ситуация.

Трактори Landini в мощностния диапазон от 90 до 180 к.с. с атрактивни цени и възможност за покупка на лизинг могат да видят гостите на изложението. Сред акцентите бе моделът Landini 5-110D HC, с голям просвет от 70 см и еднакви по размер предни и задни гуми, който е актуален и търсен за приложение в зеленчукопроизводството и при някои специфични култури, за окопаване, пръскане и торене в късна фаза, когато традиционните трактори поради малкия си клиренс увреждат културите. В България тракторите от серия Landini 5D HC в комбинация с навесна щангова пръскачка са изключително популярни като успешна и по-изгодна алтернатива на скъпите самоходни пръскачки.

За всички операции в животновъдните стопанства, както и на полето, подходящ е моделът Landini 5-115H с челен товарач. Особено изгодно е предложението на Оптиком за продажба на трактора Landini 6-160L с мощност 160 к.с. за 115 000 лв без ДДС на безлихвено изплащане за 3 години и без първоначална вноска.

При тракторите McCormick интересът е насочен към представителите на високотехнологичните модели. Машините от серията Х5 (88 до 113 к.с.) са универсални, подходящи за всички дейности в съвременното земеделие и животновъдство.

Оборудвани са с 4-цилиндрови двигатели Perkins и PowerShift трансмисия с три предавки под товар във всеки диапазон и електро-хидравличен реверс.

Тракторите McCormick от серия Х6 (114 до 130 к.с.) са с много възможности и богат избор от опции, подходящи са както за по-леки операции като сеитба, торене, прибиране на зелена маса, така и за по-тежки като оран, дисковане и др. Специално за българския пазар машините от тази серия се предлагат с по-тесен преден мост, който дава възможност да работят без затруднение в окопни култури с междуредие 70 см.

Трактори McCormick от серия Х7 са представени с моделите Х7.670 VT Drive, с безстепенна CVT трансмисия и 195 к.с. и X7.680 Pro Drive - с електронно управляема трансмисия с автоматична смяна на предавките и 212 к.с. Двигателите са FPT Betapower, а хидравличната система "затворен център" гарантира висока ефективност и максимална надеждност. Кабините са с удобно разположени органи за управление и върхов комфорт. Тракторите са с технология ISOBUS и система за прецизно управление PSM (Precision Steering Management).