Учените изтъкват категоричната полза на цвеклото за тялото, предаде "Лайфхак".

Този яркочервен зеленчук има изключително много ползи за организма ни. Макар че за първи път се култивира от древните римляни, неговата масова популярност идва сравнително наскоро. То съдържа изключително важни за организма витамини и минерали, а освен това е и нискокалорично. Как това повлиява на тялото ни:

* Регулира кръвното налягане - има високо съдържание на нитрати, които водят до подобряване на циркулацията

* Подобрява издръжливостта

* Допринася за здравето на черния дроб

* Може да предотврати рак - червеният цвят идва от пигмента бетацианинис, който всъщност потиска растежа на раковите клетки

* Поддържа храносмилателната система здрава

* Подобрява концентрацията

Как да го консумираме ?

Цвеклото може да се консумира по всякакъв начин - да се изцеди сокът му, да се приема сурово, в добавка към салата, в ястие или в десерт. Както и го ядете, веднага ще усетите благоприятния ефект към вашето здраве!

Превод и редакция: Вержиния Григорова