Подобни снимка са скандални и това е безспорно. И комунизмът, и националсоциализмът трябва да бъдат осъждани и да не бъдат допускани отново да се проявяват на територията на Стария континент. Тук коментарът на колегите от БСП е адекватен. Вероятно се касае за нелепа шега, така или иначе нямам причина да оправдавам колегата доскоро. Политическото действие на едно такова нещо е оставка и той я подаде. Така финансовият министър Владислав Горанов коментира снимката, на която новият заместник-министър на регионалното развитие Павел Тенев позира с изпъната ръка за хитлеристки поздрав сред восъчни фигури в музея „Мадам Тюсо" в Париж.

"Няма как да бъде защитена подобна теза. Нормално е Валери Симеонов да се опита все пак да го защити. Все пак знам, че господин Тенев е добър специалист. На БСП работата им е да искат оставки и да се борят за властта. Оценката на гражданите бе дадена скоро и се видя, че са ни гласували доверие", каза Горанов по Нова тв по повод това, че предишният гост в студиото - Александър Симов, обяви, че БСП ще поиска днес оставката на Валери Симеонов.

По думите на Горанов ГЕРБ няма да искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради реакцията му на скандала. "Няма такъв дебат, не обсъждаме подобно нещо."

Министърът на финансите заяви, че стойността на минималната работна заплата няма да се променя. "Не трябва да допускаме пазарът да определя стойността на минималната работна заплата, защото така тя ще расте с много бавни темпове", каза още Горанов.

"Ако разчитаме само пазарът да определи възнаграждението, е много възможно да напредваме с много бавни темпове. Минималната работна заплата е единственият инструмент на правителството да регулира и да притиска пазара на труда”, обясни Горанов.

Той коментира и факта, че преди ден Върховният административен съд отмени постановлението на Министерски съвет от януари тази година, с което се определя нов размер на минимална работна заплата за 2017 г. - 460 лева.

„Това е един пропуск на кабинета „Борисов -2”. Тогава вече бяхме подали оставка, не знаехме колко време още ще стоим, дали ще има служебно правителство на президента Росен Плевнелиев, дали ще има служебно правителство на президента Румен Радев. Това е пропуск на колегите от социалното министерство. От бързане да се реализира поетия ангажимент със Закона за държавния бюджет, се е допуснала процедурна неточност и постановлението не е съгласувано с Националния съвет за тристранно сътрудничество. Това е основанието на съда да отмени постановлението”, обясни Горанов.

И добави: "Ние ще се опитаме да убедим съда, че минималната работна заплата трябва да остане 460 лева. Ако не успеем, ще препотвърдим това с акт на правителството, спазвайки всички процедури."