Брашното се запържва и се разрежда с мляко

Продукти: 2 кг пресни картофи, 200 г. мазнина, 100 г. брашно, 5 яйца, 100 г. кашкавал, 500 мл прясно мляко, връзка магданоз, сол.

Приготвяне: Обелените и измити картофи се нарязват на тънки кръгли филийки и се варят в леко подсолена вода, към която е прибавено и малко масло.

Свалят се от огъня малко преди да се напълно сварени.

Отделно се запържва брашното в малко мазнина. Прибавя се млякото и се бърка, докато се получи рядка гладка каша. Добавят се яйцата. Кашкавалът се настъргва на едро ренде.

Картофите се слагат в намазнена тавичка, поръсват се с половината от настъргания кашкавал и със ситно нарязания магданоз и се заливат с приготвената брашнена каша. Добавя се и останалият кашкавал. Пече се в умерена фурна до зачервяване.

Сервира се с подходяща салата.