Спанакът може да се замени с лапад

Продукти: 750 г агнешко месо, 500 г спанак, чашка растително масло, 30 г краве масло, 3 връзки пресен кромид лук, 3 картофа, връзка магданоз, 3 стръкчета джоджен, супена лъжица доматено пюре, 3 чашки гореща вода, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Месото се нарязва на парчета. Спанакът, лукът и джодженът се почистват, измиват и нарязват на дребно.

Картофите се обелват, измиват и нарязват на кубчета. В тенджера с дебели стени се слага половината от месото и се покрива с пласт зеленчукова смес. Слага се втори ред от месото и отгоре се покрива с останалата зеленчукова смес. Прибавят се отгоре мазнината, доматеното пюре, размито с горещата вода и сол.

Съдът се затваря плътно с капак и ястието се вари около 10 минути при висока температура, след това - при ниска, около 1-2 часа.

Поднася се топло, по желание с кисело мляко.