Люляк (Syringa vulgaris)

Звездовидните пурпурни цветове на люляка се появяват на едри гроздове ранна пролет. Ароматът е сладък, с лек дъх на подправки.

Този хибрид е широколистен храст, който достига височина 2.50 м. и диаметър 1,8 м. Вирее добре на слънчево място и като цяло се чувства по-добре в места с по-хладни зими.

Жасмин полиантис (Jasminum polyanthum)

Малките розови цветчета на красивото растение имат бял център и се появяват на гъсти съцветия рано напролет. Ароматът им е сладък. Този жасмин достига 5 м. височина.

. Расте в големи кашпи, висящи кошници или се оставя да пълзи ниско между дърветата в градината. Растението предпочита силно слънце и слаба сянка.

Цъфтяща слива (Prunus cerasifera)

Единичните бели до светло лилави цветчета на сливата разсъфват от китки розови пъпки, преди да се появят листата на дървото - март-април. Уханието е на мед, особено силено в топли, слънчеви дни.

Звездна магнолия (Magnolia stellata)

Розовите пъпки на растението се отварят рано напролет, преди да се разлисти, в звездовидна форма. Ароматът е чувствено сладък, леко цитрусов.

Звездната магнолия расте бавно и става малко дръвче или храст с височина 5-6 метра. Расте най-добре на слънце или полусянка.

Роза

Чайната роза има къдрави светло розови цветове със сладко-плодов аромат, докато, когато цъфти, английската роза ухае на силен парфюм.

Цитрусови дръвчета

Кремаво-белите цветове на портокала имат силен плодов аромат, който се лее в затопления въздух в градината през пролетта. Лимонът пък има цветове почти целогодишно. И двата вида цитруси растат най-добре на слънце.