Днес ще има разкъсана облачност, по-често - значителна. Около и след обяд на много места ще превали дъжд, в отделни райони и - ще прегърми. Това съобщи Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Привечер от северозапад облачността ще разкъса и намалее. Ще духа умерен, временно силен вятърът от запад-северозапад и с него за кратко ще нахлуе по-студен въздух. Максимални температури - между 13° и 18°, на места в Южна България - до 20°, в София - 13.

По Черноморието облачността ще е променлива. Около и след обяд на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 13-16°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще духа силен, а по-късно през деня по най-високите върхове - бурен северозападен вятър. Облачността ще се увеличи и на много места ще превали дъжд, над 1600-1700 метра - сняг. Ще има и гръмотевици. Максималната температура на 1200 метра ще е 7°, на 2000 метра – около 0°.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месец април. По-късно през деня ще започне да се повишава.