Прави се веднъж на 2-3 години чрез резници или зелени стъблени резници, дълги около 10см, по които има поне един възел. Стъблените резници се засаждат до средата на дължината си. Важно е да си внимава коя страна е под и коя над пръстта. Добра идея е долният разрез да е скосен.

Размножаване чрез резник е също толкова лесно - просто поставете резника в съд с вода и чакайте появата на корени. Добре е да оставите не повече от 3-4 листа. Можете да добавите и вкоренител - продава се в повечето цветарски магазини, както и в големите градински центрове. Популярен напоследък метод за вкореняване (не само на Дифенбахията) е в перлит - можете да то закупите от строителните магазини.

При вкореняване поддържайте температури около 25-30 градуса, като ежедневно пулверизирайте. Вкореняването отнема около 5-6 седмици.

Важно! Бъдете много предпазливи, особено при пресаждане на дифенбахията. Сокът на растението съдържа стрихнин - отровен е и дразни кожата и лигавиците. Винаги пресаждайте растението на открито и проветриво място и задължително работете с ръкавици. Бъдете предпазливи с това растение и когато имате малки деца!