Осигурете си удобства и сянка за предстоящите слънчеви дни

Всички обичат да събират тен или да се излегнат с книга в ръка на чист въздух в двора. Но безспорно в градините на някои хора условията са по-предразполагащи към разпускане.

Ето защо ви предлагаме някои съвети и трикове за проектиране на релаксиращи дворове , които гарантирано ще превърнат всяко външно пространство в зона без стрес.

Цветовата палитра е много важна при обмислянето на успокояващото кътче на открито. Крещящите цветове стимулират сетивата, така че се насочете към по-неутрални или пастелни тонове, за да поддържате цветната градина спокойна. Разбира се, ярки акценти или цветни флорални мотиви ще направят мястото по-забавно, но ключът и тук е в баланса.

Водните съоръжения сериозно ще увеличат коефициента на релакс и впечатляващ декор. Нежното ромолене на водата помага да се създаде една наистина спокойна атмосфера, която е страхотна за изчистване на ума. Изборът на естествени материали като камък и дърво ще подчертае хармонията в обстановката.

За създаване на небрежна зона за почивка може да се инвестира в големи подови възглавници, които са съвременна и стилна алтернатива на традиционните шезлонги.

От една семпла табуретка става по-евтина и ефектна масичка за почивка, идеална за поставяне на кана освежаваща лимонада с лед.

А един хамак, опънат между две дървета, е вечното допълнение и висящо място за почивка под открито небе към всяка градина. Важно е да се напълни с възглавници и одеяла за комфортен и приветлив завършек.

Старите пейки между лавандуловите храсти или други ароматни растения, от друга страна, веднага ще транспортират всеки до по-малко забързаната ера.

Удобно място за сядане

Усещането за безгрижно градинско парти може да се улови под формата на стилна опция от белведер с флорални принтове. Драпиран муселин или друг лек плат върху бамбукови пръти ще осигури един по-спокоен навес, който е перфектен за създаване на прохладна сянка в слънчевите дни.

Един от най-важните елементи на градина с усещане за спокойствие са комфортните градински мебели. Наличието на декоративни възглавници ще внесе настроение и уют, докато едно одеяло, освен като част от декора, ще бъде необходима подробност за хладните вечери.

Водно съоръжение

с успокояващи звуци

Няма нищо по-отпускащо от нежното ромолене на течаща вода, така че за всяко открито убежище, предназначено за активна почивка, това е повече от препоръчително. Наличието на естествени материали като камъни и дърво в конструкцията ще допринесе за хармоничното усещане.

Удобни декоративни

градински възглавници

Остарелите столове с регулируема облегалка вече са заменени с огромни градински възглавници с тапицерия от водоустойчив плат.

Тяхната практичност, лекота, мекота и красив десен ги правят предпочитани както от децата, така и от възрастните.

Кътче за закуска в

успокояващи пастелни тонове

Ярките цветове имат стимулиращо сетивата въздействие както вътре в дома, така и във всеки двор и градини. Ето защо е добре да се заложи на приглушената цветова палитра в местата, които са замислени за почивка. Тя може да дойде от декоративните възглавнички, покривката, близките саксии с цветя, аксесоарите като декорация за градини или цвета на поставените градински столове и маси.

Спокойно ретро усещане

Изборът на винтидж мебели за градината ще добави старовремски чар на мястото, което ще изглежда решено в провинциален стил. Комбинирането с ароматни старомодни растения, като лавандула и мушкато около тях, например, ще ви отведе в една далечна ера, където темпото на живот е много по-забавено.

Романтично убежище

Дворът и градината предоставят чисти зелени треви, а какъв по-добър начин да се изключат разсейващите околни фактори от поставянето на градинска шатра върху тях? Перфектното скривалище на чист въздух може да се направи само от осем дълги бамбукови пръчки, закрепени с канап и лек чаршаф от муселин или памук, преметнат около тях.

Цветя в саксии

Новите идеи за градини, свързани с аранжиране на саксийни растения , са по-свободни и предразполагат към импровизации.

Подобни композиции от саксийни растения са подходящи за градина с малки размери или веранда.

Градински люлки

Какъв по-хубав начин за релакс през топлите дни от приказна градинска люлка, хубава книга и чаша домашна лимонада?

Малко жива растителност около въжетата ще направи всяка люлка със семпъл дизайн да изглежда като прекрасно и желано място.

Там всеки може да се върне в детството поне за малко и да забрави за забързаното ежедневие и проблемите на света.

Тихо и сенчесто кътче

Няма нищо релаксиращо в зачервяванията по изгорялата кожа и главоболието от силното слънце , така че осигуряването на сенчести места за отстъпление от стреса.

Този спокоен кът за хранене, например, ще помогне на всеки да запази самообладание под светлите и горещи лъчи на обедното слънце. (ХФ)