Продукти: 400 грама на кремообразно сирене (тип Филаделфия, маскарпоне); 150 мл сладкарска сметана; 75 г бял шоколад; 1 суп. лъж. алкохол (по желание); 1 ч. лъж. лимонова кора; 300 г брашно; 1 суп. лъж. бакпулвер; ванилия; 4 големи яйца със стайна температура; 450 г пудра захар; 100 г стафиди; 3 суп. лъж. лимонов сок; 40 г накълцани бадеми.

Кремообразното сирене се разбива със 100 мл сметана. Загрейте останалите 50 мл сметана и в нея разтопете шоколада, който предварително сте натрошили на парчета. Добавете разтопения шоколад, ванилията и коняка към сместа от сирене и добре разбийте. Разбийте яйцата докато увеличат 2 пъти обема си. Без да спирате да разбивате, добавете 250 г пудра захар. Разбивайте най-малко 10 минути. Смесете сиренето и яйчната маса и разбъркайте на бавна скорост на миксера. Добавя се лимонената кора и се разбърква.

На 2-3 дози се прибавя брашното, пресято с бакпулвера. Разбърква се с шпатула и след това с миксер на първа скорост. Готовото тесто да се стича по шпатулата на ленти. Оваляйте стафидите в 1 суп. лъж. брашно и прибавете към тестото. Тестото се прехвърля в добре намазана с масло и поръсена с брашно тавичка, като трябва да запълни до 2/3 от нея. Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 35-40 минути.

За глазурата към пудрата захар (200 г) постепенно се добавя лимоновият сок и със сместа внимателно се полива готовият козунак. Добре е отдолу да застелете хартия за печене. Поръсете с препечени бадеми.