* Със световната премиера на Vantage по време на SIMA 2017 Berthoud доказа, че бъдещето е по-близо отколкото сме си представяли

Още по време на световната си премиера на SIMA 2017, новият модел прикачна пръскачка Berthoud Vantage привлече вниманието на специалистите в бранша и бе наградена с приза Машина на годината в категория "Пръскачки". Пръскачката е част от новата DARK серия на Berthoud, характеризираща се с тъмен цвят, удължена линия на резервоара и нисък център на тежестта, които й придават стабилност на машината.

Vantage притежава всички основни характеристики, присъщи на прикачните машини Berthuod, а именно патентованото окачване на шасито ACTIFLEX II, което дава стабилност и управление на пръскането чрез панела BERLOGIC, с който то става изключително лесно. Вградена е и специалната DUALMATIC система, намаляваща остатъчните количества разтвор в системата, както и нейната моторизирана версия DUALELEC, като всеки фермер може да избере с коя от двете желае да оборудва своята машина.

При избора на щанги за Vantage на разположение е широка гама от щанги, които Berthoud предлага с дължина от 24 м до 44 м и избор от 5 модела - AXIALE II, KONDOR, EKTAR B2, EKTAR B3 и AXIALE 36/38.

Всички машини Vantage са оборудвани със специално разработената от Berthoud и патентована битурбинна центробежна помпа Omega с два работни кръга и капацитет от 550 л/мин при работно налягане 3 бара, която я прави подходяща за пръскане и с UAN.

Пръскачка поддържа и ISOBUS връзка чрез BERTHOUD VT TRONIC дисплей или директно чрез дисплея за навигация на трактора, което дава възможност за интегриране на управлението на секциите и нормата в дисплея за навигация Trimble, а от там и по-удобно управление на пръскането.

"Vantage е пръскачка за фермери, които искат да комбинират прецизност при пръскане, висока скорост на обработките и комфорт при работа, разказва Франсоа-Ксавие Жанин, Продуктов мениджър в Berthoud. Тази концепция разкрива един нов аспект от марката Berthoud във високия клас прикачни пръскачки".

Моделът е перфектно решение за всички фермери, търсещи пръскачка, отговаряща на конкретни техни нужди, адаптирана към тяхното стопанство и посеви. Дизайнът на машината е успешна комбинация на динамика и издръжливост, а ниският център на тежестта, уникалният дизайн на резервоара и компактните пропорции гарантират лесно управление и стабилност както на пътя, така и на полето.

Всички прикачни машини Berthoud от новата DARK серия, включително и Vantage са проектирани и изработени от специален издръжлив материал (RIM), който осигурява оптимална защита на частите на машината - резервоар, клапани и други, за да гарантират издръжливост и дългогодишна експлоатация на машините. Моделът Vantage пристига при фермерите с допълнителен премиум пакет, който ще отговори на изискванията и на най-взискателните фермери.

Това са само част от характеристките, станали причина Vantage да бъде отличена като Машина на годината в категория "Пръскачки" на международното изложение SIMA 2017 г. Официалното й пускане на пазара е планирано за месец май 2017 г., а скоро след това очакваме и първите пръскачки Vantage в България.

Повече информация за модела Vantage може да получите от ексклузивния представител на Berthoud за страната - НИК Електроникс.



Нова прикачна пръскачка Berthoud Vantage
Нова прикачна пръскачка Berthoud Vantage
Новият прикачен модел Berthoud Vantage, получил наградата Машина на годината
Новият прикачен модел Berthoud Vantage, получил наградата Машина на годината
Получаване на наградата Машина на годината
Получаване на наградата Машина на годината
Серия машини DARK
Серия машини DARK