Пържат се до златисто, потопени в яйце и брашно

Необходими продукти: 500 г картофи, 2 яйца плюс още едно за панировката, 2 супени лъжици брашно, плюс една за панировката, щипка сол, черен пипер, 200 г кашкавал, 150 мл олио, няколко стръка копър.

Начин на приготвяне: Картофите се обелват, нарязват на половини и се варят в подсолена вода. След като се сварят, се отцеждат и пасират на пюре. Към пюрето се добавят щипка сол, черен пипер, 2 яйца, настърганият кашкавал, ситно нарязаният копър и 2 супени лъжици брашно. Сместа се обърква до получаването на хомогенна маса. От нея се оформят по-големи и плоски кюфтета. Овалват се последователно в брашно и яйце и се пържат до златисто в гореща мазнина.

Поднасят се със зелена салата.