Декоративните зайчета трудно понасят течението и студа. Затова, ако случайно зайчето ви се намокри дори докато пие вода, непременно го подсушете със суха кърпа. Опасността да изстине е много голяма.

Ако искате да охладите въздуха в стаята, където е домашният ви любимец, поставете бутилка с вода, предварително замразена във фризера. Така въздухът ще се охлажда бавно и няма опасност от преохлаждане или настинка.

Ако температурата на въздуха в стаята, където са папагалите, стане много висока, трябва да вземете спешни мерки. Папагалите не са любители на високите градуси и на сухия въздух. Ако например папагалът ви започне да си скубе перата, една от причините може да е прекомерно затоплената стая.

А за да могат пойните птички да се къпят по всяко време, когато пожелаят, поставете в стаята по-големи панички с чиста вода.

Може да овлажните въздуха и да подобрите настроението на папагала, като го пулверизирате с вода. Но предварително трябва да сте елиминирали всяко възможно течение.

Повечето кучета обичат да се къпят. Те не губят това свое желание и през зимата. Но трябва да им осигурите топла стая и пухкава хавлия след банята.