Всеки детайл е премислен от концерна така, че да спестява пари на земеделците

С пускането на пазара на новата серия товарачи за земеделието NewAg Manitou group въвежда голям брой нови функции, създадени, за да се улесни максимално работата на фермерите.

"Интелигентната хидравлика" при моделите MLT е прекрасен пример за това. Както каза Вим Рууз на изложението SIMA 2017, продуктов мениджър за селскостопанския пазар на концерна:

"Това е само първата стъпка в обновяването на нашите машини. Целта ни е да автоматизираме определени функции и да направим нашите машини по-продуктивни и по-удобни за ползвателя. Иновации има и в услугите, които предлагаме, особено по отношение на управлението и поддръжката на машините.

Ние се стараем да оптимизираме крайните разходи за потребителя и ще насочим усилията си в тази област".

Максим Дероч, ръководител на отдел "Сервизни Услуги", набляга на необходимостта от събиране и анализиране на данни от машината:

"Нашият софтуер се обновява дистанционно, като стандарт, за да се улесни използването на машината. Целта е обновяването на машината да стане посредством опции, които ползвателят ще може да активира в зависимост от своите нужди".

Патенти, необходими за иновации

Регистрирайки 80 патента от 2010 г. до сега, инженерният отдел на Manitou group всяка година разрабортва все по-завършени иновации, които надграждат качеството на машините. Патентованата решетка на покрива, налична при новата земеделска серия - MLT NewAg е перфектна илюстрация на работата, извършена от инженерите на Manitou с цел осигуряване на по-добра видимост и по-голяма безопасност.

Друга иновация са бутоните (DSB), които позволяват на ползвателя да избере най-удобното за него място в кабината, където да ги постави. Друг регистриран патент е комфортната система за управление при MLT 840-1040.

Иновации и комфорт

В новите модели товарачи от серия NewAg могат да се открият много иновации, като например степенката за безопасен достъп до кабината Easy-Step и перфектната видимост, благодарение на наклонените сегменти на решетката върху покрива, които увеличават видимата площ, особено по време на товароразтоварни дейности извършвани над кабината. Нивото на шум от 73dB прибавя допълнителен комфорт за оператора.

За подобряване на информацията по време на управление, повече от 80 изскачащи прозорци се показват на екрана, разположен на таблото и помагат на оператора в ежедневната му работа.

Нови услуги

За да посрещне променящите се нужди на фермерите, Manitou group предлага нови услуги.

Easy MANAGER е решение, което позволява на фермерите да боравят с цялата събрана информация от своята машина с цел по-оптималното й използване, което улеснява сервизната поддръжка на машината с помощта на голям брой индикатори.

"Нашият Easy MANAGER ще продължи да се развива и ние ще можем да измерваме новите данни и да позволяваме на оператора да работи с непрекъснато нарастваща прецизност", споделя Максим Дероч.

При правилна употреба и висококачествена превантивна поддръжка, фермерите могат да очакват по-добра препродажна стойност. Те могат по-лесно да инвестират в машини, които са оборудвани с последните технологични новости.

Например, Easy MANAGER позволява дистанционна диагностика и определяне геолокацията на машината преди впосещението на сервизен специалист.

Така обслужването се случва по-бързо, идентифицират се правилните части за подмяна, пести се време, както на собственика, така и на сервизния специалист, заздравяват се взаимоотношенията между дилъра и собственика, вижда се добавената стойност от споделянето на данни за машината.

Прикачно оборудване за всяко приложение

Manitou group предлага прикачни инструменти за всяко приложение, създадени специално за новата серия земеделски машини NewAg.

Новия каталог на прикачно оборудване е вече наличен на български език на сайта на ЗЛАТЕКС, официален представител на фирма Manitou за България.

4 типа трансмисии, включително и M-Vario Plus

Почти цялата нова гама MLT NewAg със своите девет модела и четири вида трансмисии, бе представена на престижното селскостопанско изложение SIMA, Париж. Шестте модела, които бяха изложени, включително MLT 741-140 V+ и MLT 940-140 V+ са оборудвани с M-Vario Plus трансмисия.

Това ново поколение трансмисии позволява на машината да достигне скорост от 40 км/ч без прекъсване на въртящия момент през целия работен диапазон. Благодарение на взаимодействието между оборотите на двигателя и скоростта на машината, трансмисията M-Vario Plus осигурява оптимален въртящ момент и при ниски и при високи обороти.

Manitou group скоро получи Сертификат за иновации и на изложението LAMMA в Англия за функцията "Икономичен режим", която е представена при M-Vario Plus и M-Varioshift. Това е функция, която осигурява плавно ускоряване на движенията на стрелата при постепенно намаляване на скоростта на машината.

Maniplus разширена гаранция

Фирма ЗЛАТЕКС, като официален вносител на телескопичните товарачи Manitou, предлага разширена гаранция на телехендлери Manitou - MANIPLUS. Разширената гаранция е до 5 години (6000 моточаса и включва пълно покритие: електрически компоненти, климатици, кормилна уредба, преден мост, двигател, скоростна кутия, трансмисия, хидравлични компоненти, заден мост (направляващи оси).

Главното предимство на разширената гаранция е да предпази клиента от непредвидени големи ремонтни разходи.

Maniplus - вашите предимства:

Персонализирана оферта, отговаряща на вашите нужди.

Оптимална употреба и минимален престой на вашата машина.

Прогнозиране и контролиране на разходите ви.

Поддържане на рентабилността на вашата машина.

Увеличаване на препродажната стойност на вашата употребявана машина.