Когато говорим за руло, най-често мислим за Руло Стефани или за други рула от кайма. Днес ще ви предложим “друг прочит” - руло от цяло парче свинско месо.

За целта ще си е нужно парче свинско филе или врат и плик за печене. Да се приготви това ястие съвсем не е трудно, а се получава засищащо и апетитно блюдо.

Продукти: 500 г свинско месо, 150 г печурки, 3 яйца, 3 скилидки чесън, сол, черен пипер и зелени подправки на вкус.

Приготвяне: Измийте свинско и подсушете с кърпа. Направете надлъжен разрез почти до основата на парчето. След това направете още един разрез в средата, за да се получи джоб за пълнене. посолете месото.

Сварете гъбите до готовност и яйцата - твърдо. Охладете. Накълцайте зелените подправки, гъбите и яйцата. Добавете пресованите скилидки чесън, сол и черен пипер. Напълнете джоба на свинското месо с плънката, увийте плътно с връв и поставете в ръкава за печене.

Направете няколко дупки в плика. Поставете месото в тава и печете в продължение на един час при 200 градуса. Премахнете на ръкава, като внимавате да не се изгорите от горещата пара.