Дневниците, които рибарите бяха длъжни да попълват след риболров може да отпаднат. Това се разбра от среща с избрания от Бургас за депутат от БСП Петър Кънев със служебния земеделски министър Христо Бозуков.

Разговорът бил по инициатива на народния представител, който по време на предизборната кампания бе поел ангажимент да съдейства на рибарите за разрешаване на проблема. В хода на изборите от рибарската общност в Бургас му се оплакаха, че попълването на дневника е ненужна бюрократичност и затруднява работата им.
Пред Петър Кънев земеделския министър обещал да съдейства за промяна на това изискване, което можело да стане без да се правят законодателни промени.

"Проведох тази среща, защото в кратки срокове искам да изпълня обещанието, което дадох на хората от риболовния бранш. Бях им казал, че ще направя всичко възможно тяхната работа да бъде облекчена и за тях да отпаднат подобни ангажименти . Така че сега се търси решение и аз съм уверен, че скоро ще постигнем желания резултат", заяви Петър Кънев.