Цистерна за течен тор JOSKIN VOLUMETRA е Машина на годината за 2017 и се предлага на българските земеделци от фирма АГРИТОП

Екип на в. "Български фермер" Париж- София

Цистерната за течен тор JOSKIN Volumetra спечели престижната награда Машина на годината за 2017 на изложението SIMA, което се проведе в Париж. Този танкер с капацитет до 26 000 л. е със самоносеща структура и иновативни характеристики, проектиран е с намалено до минимум собствено тегло и адаптиран за работа с всякакви инструменти за разпръскване на течен тор. Този модел може да изпомпва от много дълбоки ями, като системата на изпомпване е напълно интегрирана с цел запазване на компактните размери като цяло.

Гамата на модела Volumetra е специално разработена за работа с волуметрични помпи с цел постигане на максимални резултати при изпомпване.

Волуметричната система използва помпа която задвижва материала, след това потокът се насочва от клапани. Това е ново поколение помпи, адаптирани към специфичните условия на изпомпване, а именно много дълги търби.

Предимствата са:

- лесно засмукване и в дълбоки ями

- равномерен поток

- високо налягане и по-лесно регулиране на струята.

Танкерите за течен тор VOLUMETRA са стандартно оборудвани с двуосно или триосно хидравлично окачване (Hydro - Tandem/Hydro - Tridem), което гарантира отлична стабилност при наклони и оптимално поведение при транспортиране с голяма скорост.

Това хидравлично окачване комбинира предимствата на оси, които лесно могат да се теглят върху препятствия и полусамостоятелни оси с голям просвет.

Това окачване работи в къса верига съгласно принципа на скачените съдове. За да се подобри реактивността на системата се използват щанги с голямо сечение, което е голямо предимство при неравен терен

Освен това товарът се разпределя равномерно, благодарение на хода на оста.

Цистерната VOLUMETRA, както и всички останали цистерни и ремаркета за разпръскване на тор са напълно поцинковани за по-дълъг живот. JOSKIN разполага със собствено звено за поцинковане, което е едно от най модерните в Европа. То осигурява висококачествено пълно горещо галванизиране и дава надеждна защита на материалите срещу корозия.

Гамата цистерни за течен тор на JOSKIN се състои от над 70 вида базови модификации. Подборът на висококачествена стомана, стандартизираната продукция и високото технологично ниво на автоматизация в производствения процес осигуряват качествен продукт, на който може да се разчита.

Базовите модификации или т.н. WinPack решения на Joskin е гама от цистерни- стандартно производство с подходящи приспособления. Тези решения са произведени от техническите отдели на компанията преди продажбите, за да удовлетворят възможно най-много професионалисти. Тази серия включва и големи и малки цистерни и те са резултат от опита на Joskin в техниката за разхвърляне на тор и ефективно комбинират различните опции.

Серията Win Pack е създадена да улесни избора на клиента и има преимуществата на стандартен танкер като: конкурентни цени, минимален срок на доставка, прецизна техническа поддръжка, отлично качество на оборудването.

Повече информация за тороразпръскващите цистерни, ремаркета за разхвърляне на тор и всички инструменти за прилагане на течен тор в почвата на белгийската марка Joskin, можете да намерите в търговската мрежа на Агритоп в страната.