Той е мощен за теглене, прецизен за култивиране, особено икономичен по отношение на разхода на гориво, както и удобен и безопасен за транспорт

По време на извършване на операции с челния товарач, той удивлява с маневреност

Независимо дали орете или извършвате фина обработка на земята, или стопанисвате пасища, всеки инвентар намира незабавно идеална връзка с трактора Fendt 500 Vario- несъмнено предимство, защото можете да отговорите на многото изисквания на стопанството само с един трактор. Независимо дали са със среден или голям размер, днешните стопанства зависят от високата производителност, гъвкавост, качество и ефективност на тракторите.

Универсалното приложение винаги има бъдеще

Fendt 500 Vario притежава качества, за да стане основният трактор във всяко стопанство. Той представлява идеална комбинация от компактност и универсалност при работа, перфектен е за всички видове дейности с челен товарач и предлага всестранна видимост и комфорт за тракториста и спътници, ако има такива.

Той се отличава с редица предимства като степен на емисии 4 /Tier 4 final и 3-скоростен силоотводен вал (BOM). В него има и нов 1000Е силоотводен вал (BOM). Снабден е и с най-новата система за управление Variotronic и телеметрични функции. Теглото му е ниско- 6 тона, но е характерен с висок полезен товар- до 4,4 тона. Максималната му скорост е 50 km/h при допустимо натоварване на задния мост до 8,5 тона. Има заден мост с фланец или шенкел. Монтирани са системи за самонивелиращо се окачване на преден мост.

Терминалът му в кабината е от ново поколение със сензорен екран. Предвиден е и опционален имобилайзер. Тракторът е снабден с LED работни светлини и предна чистачка с 300 градуса.

Според фермери и специалисти този трактор е и идеалният избор за работа с челен товарач

Fendt 500 Vario е направен за такава работа. Тесният капак позволява лесно управление и отлична видимост.

Кабината VisioPlus с извито предно стъкло разширява зрителното поле на оператора и осигурява пълна видимост към повдигнатия челен товарач. Високата хидравлична мощност при ниски обороти на двигателя осигурява бързи подемни движения и прецизна реакция на товарача. Елементите за управление са оптимално интегрирани в десния подлакътник и Vario-терминала, с които се контролира и хидравликата, предвидена за множество движения. Fendt 500 Vario е оборудван с модерна технология Load-sensing с дебит до 158 л/мин. Възможно е да се монтират до седем електрохидравлични двойно действащи клапани, пет отзад и два отпред.

Така Fendt 500 Vario гарантира най-точни операции с челен товарач.

Истинско удоволствие е за всеки, който работи често с товарач: челните товарачи Fendt Cargo за Fendt 500 Vario са идеално допълнително оборудване. От подвижната, стабилна конструкция и бърза работа до лесните и удобни операции- тук всичко работи заедно.

Здрава и лесно приспособяваща се навесна система

Задната навесна система на Fendt 500 Vario се характеризира с висока подемна сила от 7780 кг, а предната навесна система с подемна сила от 3420 кг. Възможно е и оборудване с комфортна предна навесна система с разтоварващо регулиране, която е особено полезна, когато се работи по неравен терен.

По-голяма видимост за най-добра перспектива

Кабината Fendt VisioPlus с нейните уникални остъклени зони е критерий за общ план и видимост. Общо 6,2 кв. м стъклени площи осигуряват многостранен изглед без каквито и да било B-колони. Панорамното предно стъкло на кабината продължаващо чак в покрива, разширява изгледа нагоре и надолу, позволявайки ъгъл на наблюдение до 77 градуса- може да видите изцяло повдигнатия челен товарач от седалката на оператора.

Ергономичен, както никога досега

При разработването на Fendt 500 Vario е обърнато особено внимание на ергономичния дизайн и работната среда на оператора. Практичното разположение и цветовото обозначение на работните елементи гарантира непрекъсната, бърза и логична работа. Идеалните резултати имат свое име- Fendt Variotronic. В продължение на години Fendt държи на обединената обща концепция на елементите за управление, разположени на десния подлакътник: включващ Vario терминал, мултифункционален джойстик, кръстат лост, линейни модули и мембранна клавиатура.

Интелигентно товарене с Fendt CargoProfi

Сензори за тегло и наклон, функции за вибриране и работен компютър- с Fendt CargoProfi можете да извършите по-точно натоварване и да имате количество пред погледа ви. Интегрираната функция за претегляне дава информация, когато е достигнато зададеното тегло.

Едно управление на всички функции

Постига се с Vario-терминал 7-В. той е разбираем, интуитивен и практичен с LED осветление отзад. Той обединява всички функции на трактора и инвентара в един терминал. Така се получава 4 функции в 1. Такъв е Vario-терминалът 10.4-В. Управлението на трактора и инвентара, функцията на камерата, както и навигационната система и документация са напълно интегрирани във Vario терминала 10.4-В. В него има 25 позиции за запаметяване на инвентар.

Всички настройки на Vario-терминала могат да се архивират под едно единствено име и да се извикат по-късно. Всичко е под ръка. Посредством многофункционалния джойстик потребителите могат да управляват лесно и точно трактора. Четирипътният многофункционален джойстик ускорява Fendt 500 Vario без извършване на тази операция на отделни стъпки.