През втората, третата и четвъртата година отделни лози също могат да пропаднат в лозето ви и да не се развият.

Попълването на техните места може да стане по един от следните начини:

Чрез засаждане на силни присадени вкоренени лози - засаждането може да стане най-късно до 3-4 години след засаждането на лозето.

Изкопават се големи ямки с размери 75 на 75 см. и на дъното им се поставя добре разложен оборски тор, ако има такъв.

За лозите трябва да се полагат много добри грижи - това особено силно важи за пръскане срещу мана.

За да защитите новите лозички, плодните пръчки на съседните да се извиват и да се привързват на противоположната страна.

Чрез засаждане на вкоренени подложки - тук ползата е, че подложките не се нападат от мана и след 1-2 години, когато се вкоренят и се развият добре, се присаждат на място.

Чрез присаждане на място - може да се направи, когато подземните части на главината - стъблото и корените, не са загинали.

Това може да се установи по покаралите издънки, с които лозите се присаждат на място.

Чрез отводи - това е доста лесно. На една от съседните лози в реда се запазва през лятото един некършен ниско разположен летораст. През есента до мястото на пропадналата главина се изкопава ров, дълбок 25-30 см, в който се полага отводът - т.е. оставеният летораст.

Затрупва се с почва, която се притъпква добре, а върхът му се извива вертикално, привързва се на колче и се изрязва на 2 очи над повърхността на почвата - след това се загърля.

През пролетта двете пъпки се отгрибват, а всички летсраст и по отвода към майчината главина се премахват.

След това се прекъсва връзката с майчината главина.

Много лесно се правят тези отводи на песъчливите почви.

Внимание: За да се запазят получените чрез отводи лози в места, където има риск от развитие на филоксера, се препоръчва да не се прерязва отводът от майчината лоза.

В такъв случай двете лози - майчината и дъщерната - свързани с подземен кордон отвъд, се снабдяват с вода и минерални вещества от корените на подложката на майчиното растение.

Не се безпокойте, защото силата на майчината главина не отслабва от това, тъй като новата лоза спомага за по-доброто изхранване на корените и те се развиват дори по-силно.