Яйцата се пълнят със специална паста

Необходими продукти: 2 къдрави салатки, половин чаша кисело мляко, 3 стръка пресен чесън, 3 супени лъжици растителна мазнина, 5 яйца, 50 г прясно масло, 50г сирене, 2 връзки репички, 3 суп. лъжици оцет, сол и червен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Зеленчуците се почистват и се измиват. Яйцата се сваряват твърдо, обелват се и се разрязват по дължина на две части.

Жълтъкът се отделя и се претрива. Смесва се с предварителна разбитото масло и сиренето. Сместа се подправя със сол и черен пипер и с нея се пълнят яйцата. Салатата се оформя, като отдолу и отстрани се поставят цели листа от къдравата салата, репички и стръкчета чесън.

Преди поднасяне се полива с растителната мазнина, оцет и сол и киселото мляко.