Няколко разновидности от тях помагат на посевите да преодолеят умората и да удържат на стрес

Диана Ванчева

Според доц. д-р Любчо Любчев БУРАЛЛ е запазена българска марка микроторове за листно подхранване, произведени по иновативни технологии. Отличават се с бърза усвояемост, висока активност, повишават добивите и качеството на продукцията. Микроторовете от едноименната фамилия предотвратяват възникване на хлороза, умора на почвата, поражения от стрес след хербициди

Представителят на фирмата обяснява, че съставите на микроторовете са съобразени със закона на Либиг за минимума.

Според него той гласи, че "Добивът от културата се ограничава от недостига на един елемент".

Това е взето предвид и затова микроторовете на фирма БУРАЛЛ са направени така, че да съдържат всички необходими микроелементи, които регулират ензимните процеси, и то в оптимални концентрации.

На базата на този баланс те осигуряват и балансиран състав по отношение на основни и второстепенни хранителни елементи, на рН и микроелементи.

Микроторовете подържат важния показател рН в интервала 5,2 - 6,0,

При тези стойности става най-бързото усвояване на хранителните елементи.

Съчетавайки иновативните технологии с най-подходящото рН, с оптималния брой микроелементи, и с благоприятното съотношение между компонентите, в това число и между нитратен, амонячен и амиден азот, тези торове оказват силно влияние върху растежа, добивите, състава на белтъчините и качеството на продукцията.

Кои са тези торове и за какви култури са?

БУРАЛЛ NK 2,0 SO3 е течен, подобрява метаболизма през вегетацията. Бързо усвоим, нетоксичен, с меко действие. Предотвратява умората на почвата и недостига на сяра. Лесно се прилага, не запушва дюзите. Подобрява усвояването на азотните и фосфорни торове.

БУРАЛЛ NK 10,5 SO3 е специално разработен за култури с висока нужда от сяра - рапица, пшеница, захарно цвекло.

Това е разтвор със завишено съдържание на азот (N), сяра(S), бор (B).

Осигурява силен растеж, високи добиви, качествена продукция, по-лесна адаптация и преодоляване на стреса при влошени почвено - климатични условия.

Незаменим в критични ситуации - при ограничено кореново хранене, причинено от засушаване.

БУРАЛЛ NK 5,5 SO3 е със завишено съдържание на азот (N), сяра(S), бор (B), Манган (Mn), Мед (Cu), цинк(Zn) и органични киселини. Предназначен е за житни култури, слънчоглед, царевица и др. Лесно се прилага и също предотвратява умората на почвата и недостига на сяра.

БУРАЛЛ NРK 2,5 SO3 е с широк спектър на приложение - житни, слънчоглед, царевица, зеленчуци, овощни, етерично маслени култури и др.

Осигурява силен растеж, високи добиви, качествена продукция, бързо предотвратява стреса след третиране с хербициди и "ледена роса" от предозиране на хербицида. Нетоксичен.

БУРАЛЛ NK 5,5 SO3 10 АК - предстои да се появи на пазара с атрактивни цени. Течен със завишено съдържание на азот (N), сяра(S), бор (B), Манган (Mn), Мед (Cu), цинк(Zn), 18 аминокиселини , органични киселини.

Предназначен е за житни култури, слънчоглед, царевица и др. Бързо се усвоява. Подобрява здравния статус.

Внимание: Като цяло микроторовете от фамилия БУРАЛЛ се комбинират с продукти за растителна защита - с изключение на бордолезов, сяро-варов разтвор и алкални разтвори.

На презентация гостите имаха много въпроси относно достойствата на микроторовете
На презентация гостите имаха много въпроси относно достойствата на микроторовете
Технологията, помещенията и специалистите гарантират качеството на торовете
Технологията, помещенията и специалистите гарантират качеството на торовете