Награда "Машина на годината" спечели новата система EVEREST на лидерите в прибиращата техника Революционната иновация повишава ефективността на най производителните комбайни в света CR и CX

Журито на "Машина на годината" на SIMA 2017 даде своя престижна титла на едни от най-големите и мощни комбайни в света - NEW HOLLAND CR и NEW HOLLAND CX, оборудвани с революционната система Еверест. Отличието за 2017 год., в категория "Комбайни" бе връчено на официални представители на NEW HOLLAND Agriculture в рамките на специална церемония на парижкото изложение SIMA.

От официалните вносители на марката у нас, ИНТЕРАГРИ България, поясниха, че новата система ще се предлага с двуроторните комбайни CR7.90, CR8.80 и CR8.90, както и с отличниците сред сламотръсната прибираща техника - CX7.90, CX8.70 и CX8.80.

"Еверест е ново поколение нивелираща система върху която в NEW HOLLAND работиха през последните години, за да повишат капацитета и ефективността на своите по-големи и мощни комбайни при работа в наклонени терени.

"Първото отличие - "Машина на годината" е безспорно доказателство, че инженерите на NEW HOLLAND за пореден път са се справили отлично. Водещите критерии за присъждане на това отличието са директните ползи за фермера, вложените иновации, реалното представяне на терен, оптимизирането на оперативните разходи и лекотата на експлоатация.", обясни Николай Петков, мениджър прибираща техника в ИНТЕРАГРИ България

Наградата "Машина на годината" е учредена през 1997 год. и се връчва веднъж на всеки две години на изложението Агритехника в Хановер, Германия. От 2015 год., едно от награждаванията се провежда и на изложение SIMA в Париж, Франция. В журито влизат водещи журналисти от специализирани в агро сектора европейски медии.

"Тази награда е признание за ненадминатото представяне на комбайните CR и CX, не само при жътва в равни полета, но и при хълмисти терени. Системата Еверест залага нови стандарти за висока производителност и ефективност, от които могат да се възползват всичките ни клиенти, които работят при подобни условия.

Изключително съм горд, защото още веднъж доказахме отдадеността на NEW HOLLAND в проектирането и създаването на истински лидери в прибиращата техника.", посочи Карло Ламбро, президент на марката NEW HOLLAND Agriculture

Сламотръсните модели CX7.90, CX8.70, CX8.80 и двуроторните комбайни CR 7.90, CR8.80 и CR8.90, оборудвани с иновационната система Еверест, са проектирани така, че успешно да противодействат на всички негативни влияния на жътвата при склон. Моделите CX и CR Everest осигуряват безупречна поддръжка на оптималната хоризонтална позиция на овършаващия и сепариращ трак. Те компенсират странични наклони до 20%, оптимизират подаването на ожънатата маса към ситото и предоставят същата ненадмината производителност, както и при жътва в равно поле.

Системата Еверест може да работи и съвместно с познатата до сега Self-leveling, за 100% ефективност при наклон до 36%. Това съчетание повишава капацитета на комбайна, дори и при жътва в изключително тежки условия. Кабината запазва хоризонталната си позиция при наклони до 20%. Това означава по-малко умора за оператора и по-висока концентрация. Системата Еверест е напълно интегрирана и не променя външната структура или размери на машината.

Ключово допълнение към това предимство е, че системата не изисква никаква допълнителна поддръжка в дългите дни на жътвената кампания, сезон, след сезон. Еверест е разработена в тясно сътрудничество на NEW HOLLAND с I2J Solutions, френска компания, специализирана в производството на дооборудване за комбайни.

Наградата получиха хора, ангажирани с приложението на революционната система в комбайните за жътва по наклонени терени
Наградата получиха хора, ангажирани с приложението на революционната система в комбайните за жътва по наклонени терени
CX7 90 EVEREST Tier 4B
CX7 90 EVEREST Tier 4B