Според специалистите най-подходящо е орехът да се присажда на прозорче. Процедурата се прави от август до средата на септември.

За подложка се избира едногодишно семеначе с дебелина на стъблото в мястото на окулирането около 15 мм. Препоръчително е 3-4 дни преди присаждането то да се полее.

Калемът се взима от здраво дърво от желания сорт непосредствено преди присаждането. Той трябва да е добре узрял, със зелено-кафяво оцветяване на кората и с дебелина 12-14 мм.

Най-напред се прави напречен отрез върху подложката. След това с по един надлъжен срез от двете страни кората се отделя от дървесината, за да се оформи прозорчето.

От средната част на калема се избира пъпка и на нея се правят два напречни и надлъжни отреза. Кората леко се забелва и щитчето с пъпката се отделя чрез завъртване на ръката и притискане към калема.

Щитчето се поставя в прозоречното на подложката, като от двете му страни се реже по малко. Прави се стегната превръзка.

Присадената подложка се загърля веднага с почва до долния край на превръзката, за да се намали изпарението на влага. Щитчето се покрива с пръст.

За да се предпазят от измръзване през зимата, пъпките се загребват през ноември - окулантът се покрива с пръст на два пъти съответно с 5 и 10 см почва или пясък. Напролет при прихващане частта над пъпката се изрязва.