Пълнят се с различни деликатеси

Необходими продукти: 5 чаени чаши брашно, пакетче суха мая, супена лъжица захар, 2 супени лъжици олио или зехтин, 500 мл топла вода, сол.

Начин на приготвяне: В купа се пресява брашното и се размесва със сухата мая, солта и захарта. Добавят се топлата вода и олиото. Замесва се гладко и еластично тесто, което трябва да се отделя от стените на съда. Ако е рядко, се добавя още малко брашно.

Готовото тесто се разделя на 16 топки, които се оставят 20 минути да отлежат върху дървена дъска, посипана с брашно.

От всяка топка са разточва овална питка. Поставят се в намазнена и поръсена с брашно тава. По желание, ако трябва питките да са по-дебели, се оставят на топло за един час. Пекат се в предварително загрята до 240 градуса фурна. Готови са, когато тестото се издуе и зачерви. Вече готови, се загъват с кърпа и се оставят да изстиват 5-10 минути.

От всяка питка може да се оформи джобче, като се отрязва парче около 3-4 см. от единия край и се разтваря така, че да се получи торбичка, която се пълни с различни деликатеси според вкуса.