Чудесна апетитка, която може да се яде и през лятото, а можете и да консервирате за зимата

Позволете ни да ви представим интересна рецепта - патладжан в сладки чушки.

Продукти: 2 кг чушки, 2 глави чесън, 2 кг домати, 1 чаша оцет, 2 чаши захар, 100 гр. растително масло

Приготвяне: Чушките се измиват добре. Внимателно изрежете горната част, почистете от семките и бланширайте във вряща вода за 15-20 минути, за да омекнат. Патладжаните се нарязват на ленти с дебелина 1 см. Подправете със сол и оставете за 20 минути.

Когато горчивият тъмен сок се стече изплакнете хубаво патладжаните и подсушете. Запържват се в тиган или на скара. Когато патладжаните изстинат и омекнат намажете всяка лента със счукан чесън и завийте на рулца.

Чушките, в зависимост от размера си, се пълнят с по 2 или 3 рулца. Подреждат се изправени в буркан.

Подгответе марината: В блендер смелете доматите. Добавете захарта, оцета и олиото. Сварете марината за 10 минути и залейте с нея чушките. Затворете бурканите и стерилизирайте.

Добър апетит!