1. Как да изчистим зеленчуците от семената
За да премахнете семената от тиква и тиквички, използвайте лъжица за сладолед. Нейното заточено острие лесно ще отдели семките. С помощта на тази лъжица може да приготвите красиви салати.

2. Как да се избавите от излишната мазнина в яденето

На всеки може да се случи яденето да стане прекалено мазно. Как да се справите? Увийте кубче лед в кърпа и внимателно го прекарайте по повърхността на ястието. Ледът като магнит привлича мазнината и тя се отделя върху салфетката.

3. Работете с фолиото като майстор-готвач

Фолиото за свежо съхраняване се разтяга и къса? Съхранявайте го в хладилника. Студеното фолио лесно се контролира,не се гъне и не лепне.

4. Лесно почистване на цитруси

Съветът е по-специално за тези, които не обичат да чистят портокали, лимони и мандарини. Поставете плода в микровълновата за 20 секунди, след което той лесно се отделя от кората.

5. Как да получим повече сок от цитрусови плодове

За да получите повече сок от лимон, първоначално го охладете и след това го поставете в микровълновата за 15-20 секунди.

6. Лесно да настържем мекото сирене

Преди да настържете, поставете сиренето във фризера за 30 минути. Охладеното сирене няма да лепне по рендето, а самото то ще стане по-сипкаво.

8. Без сълзи докато режете лук

Преди да започнете да режете лука сложете го във фризера за 30 минути. Този метод е подходящ само ако сте решили да пържите лука или да го сложите в яхния. Той не е подходящ за пресни салати.

9. Как да се готви цяла птица

Когато печете пиле (или други домашни птици), добре е да го поставите върху гърдите. Тъй като повечето месо е откъм гърдите, добре е те да са по-близо до източника на топлина. Така пилето ще се изпече по-бързо.

10. Пергаментова хартия за кифли

Ако не разполагате специални форми за тарталети, използвайте пергаментова хартия. Като използвате този метод, ще получите нестандартни тарталети, които ще изглеждат много по-интересно.