Съществуват множество разновидности, от палми джуджета до достигащи 20 метра дървета. Всички те имат величествени сиви стебла с корона от сложни жълто - зелени листа. Всяко листо е около 3-5 метра дълго. През последните две десетилетия, кокосовата палма в Южна Флорида беше нападната от микроорганизъм, който причинява болест, наречена смъртоносно пожълтяване. За щастие вече се произвеждат разсади, които са резистентни на болестта.

Светлина: Обича силното слънце.

Влага: Понася суша, но харесва и влажна почва, стига тя да се отцежда добре.

Студ: Може да издържи на студ и замръзване, но само за кратки периоди. Листата се обезцветят, а растението става податливо на гъбични заболявания.

Място: Кокосовата палма е тропическо растение, което обикновено вирее във влажни крайбрежни райони между 26 градуса северна и южна ширина. Произходът на това растение не е известен, но мнозина смятат, че мнозина експерти смятат, че родината и са западната част на Тихия океан и островите в Индийския океан.

Размножаване: Поставете свеж кокосов орех (с черупката) до половината във влажна почва - ако почвата се поддържа влажна, растението ще поникне до 2-3 месеца. Растежът е бавен в началото, но се ускорява след като растението израсте.