Ръководството на Сeлскостопанска академия /ССА/ връчи удостоверения за заемане на академични длъжности доцент и професор на кадри от институтите към академията.

Кои са те?

Председателят на академията проф. Иван Пачев и зам.-председателят проф. Христо Даскалов връчиха удостоверенията на тържествена церемония по време на Международната селскостопанска изложба Агра 2017.

Новохабилитираните професори са Иванка Каменова от Агробиоинститут - София, д-р Мирослав Иванов от Института по лозарство и винарство в Плевен, д-р Ивелина Николова и д-р Вилиана Василева от Институт по фуражни култури - Плевен и д-р Хриска Ботева от Институт по зеленчуковите култури "Марица".

С академичната длъжност доцент са д-р Виктор Колчаков от Института по почвознание, агротехнология и защита на растенията "Никола Пушкаров", д-р Милена Рускова от Института по изследване и развитие на храните, Пловдив, д-р Златина Ур от Института по растителни и генетични ресурси – Садово, д-р Пламен Серафимов и д-р Валентин Косев от Института по фуражни култури – Плевен.