Трима птицевъди от Русенско са били уличени в кражба от птицефермата, в която работят.

На 22 февруари служители от участъка в русенското село Червена вода били изпратени на паркинг, прилежащ към база на фирмата, намираща се в Русе, в местността «Астарджийка».

Тук те извършили проверка на лек автомобил "Опел Вектра" с русенска регистрация. При полицейските действия било установено, че в багажното отделение на возилото има общо 337 кокоши яйца, както и три найлонови чувала с бяло птиче месо и бутчета.

Изяснено е, че автомобилът е собственост на 44-годишния птицевъд Б.И. от въпросната птицеферма. Служителите на реда изяснили, че на 21 февруари за времето от 19 до 23 часа, той и още двама „кокошкари”, които също работели във фирмата като птицевъди - Р.М./36 г./ и К.М. /30 г./, са присвоили 12 петела и 2 кокошки, които им били поверени да отглеждат, както и 337 кокоши яйца. Месото от птиците и яйцата, тримата натоварили в автомобила на 44-годишния мъж, с който щели да си тръгнат от работа, след като приключат смяната. По данни на търговския пълномощник на фирмата, нанесените щети са за около 350 лв.

Случаят е документиран и е започнало бързо производство срещу тримата птицевъди. Работата по разследването продължава.